7 звичок, які можуть завдати серйозної шкоди вашому організму
7 звичок, які можуть завдати серйозної шкоди вашому організму

7 звичок, які можуть завдати серйозної шкоди вашому організму

Багато хто з нас вже має певний розпорядок дня. У ньому є звички, яких ми сумлінно дотримуємося - деякі з них хороші, деякі не дуже.

Видання eatthis.com поспілкувалося з експертом, який назвав одні з найнесподіваніших звичок, що можуть серйозно зашкодити вашому організму.

Надмірний акцент на ізолюючих вправах

Деякі з найдивовижніших звичок, які можуть зашкодити вашому тілу і перешкоджати довгостроковому фітнесу або прогресу у схудненні, виникають у спортзалі. Тайлер Рід, персональний тренер, який працює у сфері здоров'я та фітнесу вже 15 років, пояснює: "Надмірне зосередження на ізольованих вправах (таких як скручування біцепса або розгинання ніг) і нехтування складними рухами (такими як присідання або станова тяга) може призвести до дисбалансу м'язів і нестачі функціональної сили. З часом ці дисбаланси можуть спричинити проблеми з поставою та підвищити ризик отримання травм під час повсякденної діяльності".

Хронічне зневоднення

Іноді ми забуваємо зробити перерву в напруженому робочому дні, щоб наповнити склянку води. Однак пити достатню кількість рідини протягом дня дуже важливо.

"Хронічне легке зневоднення може вплинути на здатність ваших м'язів до відновлення і призвести до поступового зниження сили та витривалості. З часом це може сприяти утворенню каменів у нирках і навіть пошкодженню нирок через підвищену концентрацію сечі", – додає тренер.

Надмірна розтяжка перед підняттям ваги

Надмірна розтяжка перед силовим тренуванням може тимчасово знизити силу м'язів, а також стабільність суглобів, що потенційно призведе до травм.

Не даваєте певним групам м'язів надмірної уваги

Ви можете як перетренувати групу м'язів, так і недотренувати її. "Усім відомі ризики перетренованості, але й недотренованість може бути не менш шкідливою. Нехтування належним тренуванням спини та пресу, наприклад, зосередження на більш помітних групах м'язів, таких як груди та руки, може призвести до слабкої основи, поганої постави та хронічного болю в спині", – пояснює Рід.

Ігнорування сили хвату

Коли справа доходить до цілей тренувань, сила хвату, швидше за все, не займає перше місце у вашій свідомості, але її ігнорування може призвести до кількох підводних каменів.

"З часом слабкий хват може обмежити вашу здатність виконувати ключові вправи, що призводить до погіршення результатів і збільшення ризику нещасних випадків або падіння", – розповідає Рід.

Неправильне використання обтяжувачів

Якщо ви зазвичай використовуєте обтяжувачі під час тренувань, остерігайтеся їх неправильного використання.

"Обтяжувальні пояси зазвичай використовуються для підтримки нижньої частини спини під час підняття важких предметів, але надмірне їх використання може призвести до ослаблення основних м'язів. Це може парадоксальним чином збільшити ризик травм нижньої частини спини з часом, коли тіло звикне до штучної підтримки", – каже тренер.

Не перете постільну білизну протягом тижня

Якщо не прати постіль протягом цілого тижня або більше – це може завдати серйозної шкоди вашому тілу і здоров'ю в цілому. Згідно з дослідженням, проведеним компанією Amerisleep, наволочки тижневої давності містили у 17 442 рази більше бактерій, ніж на сидінні унітазу!

Якщо не прати постільну білизну цілий тиждень, тиждень за тижнем, це може призвести до замкненого кола шкоди для вашого здоров'я та самопочуття.

Раніше OBOZ.UA розповідав, які вправи допоможуть підтримати нижню частину тіла.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом