Аргентина усвідомлює цінність миру та безмежно підтримує Україну - президент Мілей
Аргентина усвідомлює цінність миру та безмежно підтримує Україну - президент Мілей

Аргентина усвідомлює цінність миру та безмежно підтримує Україну - президент Мілей

Президент Аргентини Хав’єр Мілей назвав свою участь у Глобальному саміті миру частиною «великих змін» у своїй країні, підкресливши, що за його керівництва вона повертається до цивілізованого світу та безмежно підтримує Україну.

Про це він заявив у суботу під час виступу на Саміті миру у Швейцарії, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Для нас, для Аргентини, це важливий крок: ми вперше побували на саміті G7, а тепер на цьому Саміті миру. Це частина великих змін, які ми робимо як країна після того, як десятиліттями відверталися від світу», - зауважив Мілей.

Він підкреслив, що нині Аргентина перероджується та знову приймає ідеї, які 150 років тому зробили її однією з процвітаючих у світі.

«Ми, аргентинці, добре усвідомлюємо цінність миру й демократичного співіснування, які є керівними принципами життя й суспільства. Від імені аргентинського народу я хочу висловити нашу безмежну підтримку народу України та нашому другу президенту Зеленському», - наголосив Мілей.

Він також зауважив, що його країна, яка захищає ідеї свободи, засуджує будь-яку форму насильства.

«Для нас мир між вільними націями є не лише моральним обов’язком, але й необхідною умовою для процвітання»,- наголосив він.

Як повідомлялося, Хав’єр Мілей був обраний президентом Аргентини наприкінці минулого року, запропонувавши економічний план шокової терапії, який передбачає різке скорочення витрат. План був добре прийнятий інвесторами та став надією для стабілізації економіки, яка перебуває в скрутному становищі.

Президент України Володимир Зеленський особисто відвідав інавгурацію Хав’єра Мілея в грудні минулого року. Тоді він також запросив Аргентину долучитися до імплементації Формули миру, запропонованої українською стороною.

Фото: KEYSTONE/EDA/POOL//Urs Flueeler

Теги по теме
Украина новости мира
Источник материала
Поделиться сюжетом