Яку смачну випічку приготувати з лохиною: дуже пухке тісто та білосніжна глазур зверху
Яку смачну випічку приготувати з лохиною: дуже пухке тісто та білосніжна глазур зверху

Яку смачну випічку приготувати з лохиною: дуже пухке тісто та білосніжна глазур зверху

Для ароматної пухкої випічки ідеально підходять лохина. Ця соковита ягода чудово поєднується з бісквітним тістом, додає приємної освіжаючої кислинки. Дуже привабливо виглядає білосніжна глазур зверху. 

Ідея приготування кексу з лохиною опублікована на сторінці фудблогерки Валентини Саєнко (valya saenko) в Instagram. Для сімейного чаювання саме те, що треба.

Інгредієнти:

  • масло вершкове мʼяке – 170 г
  • цукор – 220 г
  • цедра 1 лимону
  • яйця – 4 шт.
  • ваніль
  • борошно – 250 + на обсипку ягід та форми
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • дрібка солі
  • сік 1 лимону
  • сметана або вершки або йогурт грецький – 80 г
  • ягоди – 200 г + 150 для декору
  • шоколад білий – 300 г
  • вершки в глазурі жирні – 40 г

Спосіб приготування:

1. Мʼяке масло добре збити з цукром та цедрою до білого кольору.

2. По одному додати яйця, кожного разу добре збивати.

3. Слідом додати борошно, сіль і розпушувач. До однорідності.

4. Слідом сік, перемішати і додати йогурт. Знову перемішати.

5. В останню чергу додати ягоди, обсипані борошном.

6. Перемішати і викласти в форму, змащену вершковим маслом і обсипану ложкою борошна.

7. Запікати за температури 180 градусів, через 40 хвилин перевірити шпажкою.

8. Дати кексу повністю охолонути. Перші 15-20 хвилин в формі, далі без неї.

9. Для глазурі до 50 грам ягоди додати ложку води і трішки розімнути ягоди.

10. Проварити.

11. Шоколад розтопити з вершками на водяній бані.

12. Залити глазур'ю охолоджений кекс.

13. Поки глазур не застигла – зробити крапки з соку на ній і хаотично ножем чи зубочисткою намалювати.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Галета з яблуками
  • Галета з персиками без яєць та дріжджів
  • Тертий пиріг з ягодами
Источник материала
Поделиться сюжетом