Політ на Марс може бути заборонений: дослідники шокували своєю заявою
Політ на Марс може бути заборонений: дослідники шокували своєю заявою

Політ на Марс може бути заборонений: дослідники шокували своєю заявою

Політ на Марс може бути заборонений - вчені довели, що нирки людини не витримають навантаження та радіації, пише DailyMail.

У світлі підготовки до першої експедиції на Червону планету, яка очікується в найближчі десятиліття, наукова спільнота звертає увагу на різні проблеми, з якими можуть зіткнутися астронавти.

Згідно з новим дослідженням, проведеним вченими з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, структура та функції нирок змінюються в результаті космічного польоту, а галактична радіація викликає незворотні пошкодження, які можуть поставити під загрозу будь-яку місію на Марс.

Вчені проаналізували дані понад 60 космонавтів МКС, а також провели експерименти на тваринах. У результаті виявилося, що космічна радіація та стан невагомості призводять до утворення каменів у нирках, а сам орган аномально збільшується вже через 6 місяців гіпотетичного польоту. Нагадаємо, що з поточними технічними можливостями місія до Марса та назад займе близько 21 місяця.

Вчені вважають, що якщо не розробити нові способи захисту нирок, хоча астронавт і може долетіти до Марса, то на зворотному шляху йому може знадобитися діаліз.

Раніше повідомлялося, щоРосія планує розмістити на Місяці ядерну установку.

Источник материала
Поделиться сюжетом