Тренерка зі схуднення назвала 5 фітнес-звичок, які приносять більше шкоди, ніж користі
Тренерка зі схуднення назвала 5 фітнес-звичок, які приносять більше шкоди, ніж користі

Тренерка зі схуднення назвала 5 фітнес-звичок, які приносять більше шкоди, ніж користі

Коли починається пляжний сезон, жінки починають стрімголов братись за корекцію фігури. Проте далеко не усі розрекламовані вправи для схуднення є ефективними. Є й такі, що можуть принести шкоду.

Жіночий тренер зі схуднення з США Дженна Ріццо поділилася з New York Post п’ятьма поширеними фітнес-звичками, які, за її словами, не приносить жодної користі ні тілу, ні розуму. А подекуди ще й шкодять.

"Коли я тільки починала працювати, то нічого не знала про фітнес. Я зробила те, що й інші – звернулася за порадою до соціальних мереж. За роки тренувань я набула багато здорових звичок, але було й чимало таких, які завдали мені набагато більше шкоди, ніж користі", – розповіла Ріццо своїм 77 300 підписникам у TikTok.

Першим правилом американської тренерки є не перевантажувати себе у тренажерному залі. "Вам не потрібно божеволіти в тренажерному залі кілька разів на тиждень. Це не змінить ваше тіло так, як ви думаєте. А ще ви, ймовірно, дуже швидко "згорите". Тож я кажу своїм клієнтам, що ми хочемо стимулювати, а не знищувати", – наголосила Ріццо.

Дженна наводить дослідження 2021 року, яке показало, що надмірні фізичні навантаження можуть збільшити ризик фібриляції передсердь, тобто нерегулярного серцебиття. Також за даними вчених часті перенавантаження пов’язують з рабдоміолізом. Це стан, що характеризується сильним набряком м’язів та слабкістю, а також порушенням у роботі сечових шляхів.

"Рабдоміоліз, викликаний фізичним навантаженням, може виникнути після виснажливих фізичних вправ і високоінтенсивних тренувань, під час яких м’язи надмірно навантажуються", – сказав доктор наук Нілуфар Нобахт.

Експерти з охорони здоров’я Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі рекомендують змінювати інтенсивність і тривалість тренувань, збалансовано харчуватися, підтримувати водний баланс і добре спати, щоб почуватись добре і мати хорошу фізичну форму.

Друге правило Ріццо – не відмовлятись від їжі, щоб схуднути. Адже організм повинен харчуватись. Важливо обрати для себе ті продукти, які не шкодять фігурі, але сповна насичують організм поживними речовинами.

"Ваші відносини з їжею мають бути правильними. Часто чую від клієнток: "Мені заборонено це їсти, тому що це погано", або "Я можу їсти вуглеводи лише вранці, а не ввечері". Хочу наголосити, що жодна їжа за своєю суттю не є хорошою чи поганою. Є деякі менш поживні, деякі трохи більш поживні речовини", – пояснила Ріццо.

Третє правило фітнес-тренерки із Джорджії – не намагатися бути схожим на когось іншого. "Незалежно від того, наскільки ви будете цінувати чиюсь статуру і говорити, що це ціль для вашого тіла, ви не будете виглядати точнісінько так само. Ви можете їсти так само і тренуватися, як ваш ідеал, але не будете виглядати так, як він. Тож викиньте це з голови і станьте найкращою версією себе", – продовжила Дженна.

Четверте правило – не використовуйте сором як мотиваційний фактор для схуднення.

"Я з’їв щось, чого не мав їсти, або пропустив тренування, яке не мав пропускати й мені так соромно за себе! З часом ці переконання призведуть до того, що ви станете негативно ставитися до себе, до фізичних вправ, до здорового харчування", – сказала тренерка.

Замість того, щоб докоряти собі за те, що ви відхиляєтеся від розпорядку тренувань, спробуйте прийняти думку, що "будь-який рух вартий того, і все має значення", – наголосила дослідниця з Мічиганського університету, доктор Мішель Сегар.

П'яте правило Дженни Ріццо – спати потрібно від семи до дев'яти годин на добу. Адже хронічне недосипання пов’язують з ожирінням, високим кров’яним тиском, високим рівнем холестерину та діабетом, а також депресією, тривогою та поганим психічним здоров’ям.

Раніше OBOZ.UA давав 6 корисних порад, як ефективно втратити зайву вагу.

А також OBOZ.UA писав про 10 найкращих силових тренувань для схуднення.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки

Источник материала
Поделиться сюжетом