У травні демінери обстежили 31 тисячу гектарів сільгоспземель
У травні демінери обстежили 31 тисячу гектарів сільгоспземель

У травні демінери обстежили 31 тисячу гектарів сільгоспземель

Урядові та неурядові оператори протимінної діяльності у травні обстежили майже 31 тис. га земель сільгосппризначення; з початку року обстежено понад 146 тис. га.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"У травні підрозділи урядових та неурядових операторів протимінної діяльності обстежили майже 31 тисячу гектарів земель сільгосппризначення. Усього з початку року демінери обстежили більш як 146 тисяч гектарів сільгоспземель, повернули в господарську експлуатацію – понад 137,8 тис. га", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у травні повернуто в експлуатацію аграріям 29,8 тис. га земель сільгосппризначення. Серед них, зокрема, в Херсонській області - 26,9 тис. га.

«Обстеження та очищення земель цього року прискорилось, якщо порівнювати з минулим. Добрий приклад якісно налагоджених процесів демонструє Херсонська обласна військова адміністрація, яка побудувала ефективну координацію всіх операторів, що працюють в області. Завдяки цьому там за травень вдалося повернути в експлуатацію земель, площа яких удвічі перевищує площу самого міста», – сказав заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний.

Як повідомляв Укрінформ, у травні уряд дав старт програмі компенсацій сільгоспвиробникам, які купуватимуть послуги з розмінування своїх земель.

Фото ілюстративне

Теги по теме
Минэкономики
Источник материала
Поделиться сюжетом