Бачення «миру» Путіна суперечить статуту ООН і здоровому глузду - Салліван
Бачення «миру» Путіна суперечить статуту ООН і здоровому глузду - Салліван

Бачення «миру» Путіна суперечить статуту ООН і здоровому глузду - Салліван

Бачення миру російського диктатора Володимира Путіна, що передбачає окупацію регіонів України та її вразливість для майбутніх агресій, суперечить статуту ООН, базовій моралі і здоровому глузду.

Про це заявив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван у другий день Глобального саміту миру, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, він нагадав озвучені Путіним перед Самітом миру «пропозиції», згідно з якими Україна повинна здати Росії не лише окуповану територію, але й додатково залишити свою суверенну територію, перш ніж РФ почне переговори, а також Україна має роззброїтися і бути вразливою для майбутньої агресії.

“Жодна відповідальна нація не може сказати: “Це розумна основа для миру”. Це суперечить статуту ООН, базовій моралі і здоровому глузду. На противагу цьому, бачення миру, яке було висунуто тут сьогодні від багатьох різних країн, вкорінене у принципах, під якими ми підписалися, вкорінене у принципах, у світі яких всі ми хотіли б жити, тому що вони убезпечують нас”, – наголосив Салліван.

Він підкреслив, що бачення Саміту миру є правильним, і захід є важливою віхою на шляху до справедливого миру.

“Сполучені Штати Америки з гордістю крокуватимуть цим шляхом разом з Україною, доки Україна не переможе і не запанує мир”, – запевнив радник Байдена.

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток 15 червня стартував перший Саміт миру. Учасники обговорюють ядерну безпеку, продовольчу безпеку і гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей.

З підсумковими документами саміту ознайомлять російську сторону.

Фото: МЗС Швейцарії 

Теги по теме
война Владимир Путин
Источник материала
Поделиться сюжетом