Швидкі мариновані помідори, як квашені: можна їсти вже через добу
Швидкі мариновані помідори, як квашені: можна їсти вже через добу

Швидкі мариновані помідори, як квашені: можна їсти вже через добу

Мариновані помідори – це ідеальна закуска до м'яса, риби та будь-якої каші. І ніяких салатів не потрібно кришити. А якщо скористатись наступною технологією, то овочі будуть такі, як квашені.

Ідея приготування швидких маринованих помідорів, як квашених, опублікована на сторінці фудблогерки Тетяни з ніком mam alama7 в Instagram. Їсти можна буде вже за добу.

Інгредієнти:

  • томати (середні) очищені – 1 кг
  • м’ясисті болгарські перці – 1-2 шт.
  • цибуля біла салатна – 1 шт.
  • часник – 6 зубків
  • кріп, базилік, петрушка, листя селери
  • вода – 1 л
  • сіль – 2 ст.л.
  • без гірки цукор – 6 ст.л.
  • оцет 9% – 50 %
  • лаврове листя – 2 шт.
  • духмяний перець – 5-6 шт.
  • гвоздика – 1-2 шт.

Спосіб приготування:

1. До 1 літру окропу додати сіль, цукор, лаврове листя, гвоздику, духмяний перець.

2. Добре перемішати до повного розчинення.

3. Влити оцет і дати маринаду повністю охолонути.

4. Помідори надрізати навхрест і занурити в окріп на хвилину.

5. Далі перекласти їх в холодну воду і зняти шкірку.

6. На дно посуду (банки чи каструлі) покласти нарізані кільцями цибулю (беріть салатну білу цибулю, жовта - виходить груба), перець та частинки часнику.

7. Поверх покласти помідори, пересипаючи дрібно порізаною зеленню.

8. Залити повністю холодним маринадом, накрити марлею і залишити за кімнатної температури на добу.

9. Поставити помідори на зберігання у холодильник.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Малосольні помідори в пакеті з кропом
  • Гострі квашені помідори
  • Малосольні помідори з часником
Источник материала
Поделиться сюжетом