24 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Елементарний вершково-полуничний десерт: випікати не доведеться
Елементарний вершково-полуничний десерт: випікати не доведеться

Елементарний вершково-полуничний десерт: випікати не доведеться

З полуниці можна приготувати дуже легкі літні десерти. І їх навіть не доведеться випікати. Наприклад, з ягодою чудово поєднуються вершки. Вам потрібно лише додати желатин, щоб маса застигала, і її можна було їсти ложкою.

Ідея приготування вершково-полуничного десерту без випікання опублікована на сторінці фудблогерки top havchik в Instagram. Наступна кількість інгредієнтів передбачена на 2 порції.

Інгредієнти:

  • вершки 33 % – 250 мл.
  • цукрова пудра – 60 г
  • желатин – 8 г
  • вода – 40 мл.

Інгредієнти для полуничного шару:

  • полуниця – 150 г
  • цукрова пудра – 20 г
  • лимонний сік
  • желатин – 5 г

Спосіб приготування:

1. Желатин залити водою і відставити набухати.

2. В каструлю з товстим дном влити вершки.

3. Додати пудру, набухший желатин.

4. Розмішати, поставити на вогонь і, помішуючи, довести до розчинення желатину (не до закипання).

5. Перелити в форми і поставити в холодильник до застигання.

6. Для полуничного шару ягоди помити, відрізати хвостики.

7. Додати цукрову пудру, лимонний сік та збити блендером до однорідності.

8. Додати желатин.

9. Поставити на вогонь і довести до кипіння.

10. Вимкнути, зачекати, поки маса трохи охолоне, і вилити на вершковий шар.

11. Поставити в холодильник до застигання.

12. Прикрасити м'ятою.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Молочний коктейль з полуницею
  • Йогуртовий торт із полуницею
  • Мафіни з полуницею
Источник материала
Поделиться сюжетом