24 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Головна представниця США на Саміті в Швейцарії уже поїхала додому
Головна представниця США на Саміті в Швейцарії уже поїхала додому

Головна представниця США на Саміті в Швейцарії уже поїхала додому

Головна представниця США на Саміті в Швейцарії уже поїхала додому

Сьогодні США на заході представлятиме Джейк Салліван.

Основна представниця США на Саміті миру у Швейцарії віцепрезидентка США Камала Гарріс залишила конференцію в суботу ввечері, після завершення першого дня заходу. Гарріс була присутня на вечері з іншими світовими лідерами, а потім вилетіла до Вашингтона.

Кореспондентка Bloomberg Акайла Гарднер опублікувала в  X фотографії, на яких віцепрезидентка піднімається трапом літака.

Гарднер зазначила, що журналісти попросили Гарріс сказати кілька слів про те, як пройшов Саміт, на що вона відповіла: «Це було добре, дуже добре».

Сьогодні США на Саміті миру у Швейцарії представлятиме радник президента Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван.

Окрім безпосередньої участі в Саміт Камала Гарріс мала двосторонню зустріч із президентом України Володимиром Зеленським, під час якої заявила, що США й надалі захищатимуть демократичні цінності та протистоятимуть диктаторам.

«Я тут, у Швейцарії, щоб разом з Україною та лідерами з усього світу продемонструвати підтримку справедливого й тривалого миру для України», – зазначила заявила вона.

Також в рамках Саміту Гарріс повідомила, що США виділять понад 1,5 млрд доларів на гуманітарні та енергетичні потреби України. Зокрема, 824 млн передбачені для відновлення енергетики, включно з ремонтом інфраструктури, а решта підуть на гуманітарні цілі – такі як житло, харчування та медична допомога для біженців.

Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський назвав основною ціллю Саміту миру в Швейцарії - закінчити війну Росії проти України справедливо і чесно для української держави.

В ніч на 16 червня був опублікований проект комюніке Саміту миру, в якому на першому місці поставлено ядерну безпеку та заклик передати Запорізьку АЕС під контроль України. На другому місці питання глобальної продовольчої безпеки, а на третьому обмін полоненими. Як і зазначалось раніше, в тексті не згадано про відведення російських військ з території України.

Источник материала
Поделиться сюжетом