23 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
«Мирний план» Путіна обговорювали на саміті у Швейцарії? Шольц відповів
«Мирний план» Путіна обговорювали на саміті у Швейцарії? Шольц відповів

«Мирний план» Путіна обговорювали на саміті у Швейцарії? Шольц відповів

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що пропозиції Росії щодо врегулювання війни в Україні не обговорювалися на мирному саміті у Швейцарії. Про це повідомляє The Guardian.

Олаф Шольц зауважує, що план, висунутий російським диктатором Володимиром Путіним, «не мав серйозного наміру».

Канцлер Німеччини вважає, що пропозиції Путіна – відмовитися Україні від чотирьох областей (Ред. – Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької), на які претендує Росія, а також припинити бойові дії та відмовитися від амбіцій членства в НАТО – були спрямовані лише на те, щоб відвернути увагу від конференції.

Напередодні Олаф Шольц заявляв, що пропозиції російського диктатора Володимира Путіна про початок так званий мирних переговорів з Україною несерйозні.

До того ж 16 червня країни-учасниці розділяться робочими групами задля реалізації трьох пріоритетів Саміту миру у Швейцарії. 

До слова, у спільній заяві за підсумками Глобального саміту миру, організованого Україною, який відбувається 15-16 червня у Швейцарії, не буде заклику до негайного виведення російських військ з території України.

Зазначимо, що російський диктатор Володимир Путін напередодні Глобального саміту миру озвучив нові умови миру. МЗС України вже відреагувало на ці заяви.

Источник материала
Поделиться сюжетом