24 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Може вбити людину за 2 дні: в Японії шириться небезпечний вірус
Може вбити людину за 2 дні: в Японії шириться небезпечний вірус

Може вбити людину за 2 дні: в Японії шириться небезпечний вірус

Про це повідомили у Bloomberg. Там розповіли деталі про поширення вірусу.

В Японії поширюється рідкісний вірус

У виданні зазначають, що, за даними Національного інституту інфекційних захворювань, кількість випадків синдрому стрептококового токсичного шоку станом на 2 червня сягнула 977, що вище за рекордні 941 випадок, зареєстровані за весь минулий рік.

Там вказали, що стрептокок групи А зазвичай спричиняє набряк і біль у горлі у дітей, відомі як "ангіна", але деякі типи бактерій можуть призвести до швидкого розвитку симптомів, включно з болем і набряком кінцівок, лихоманкою, низьким кров'яним тиском, некрозом, проблемами з диханням, недостатністю органів.

Відомо, що до захворювання більш схильні люди старше 50 років.

Більшість смертей відбувається протягом 48 годин,
– заявив професор інфекційних захворювань Токійського жіночого медичного університету Кен Кікучі.

За його словами, за нинішніх темпів зараження кількість випадків захворювання в Японії може сягнути 2500 цього року, а "жахливий" рівень смертності може скласти 30%. Він закликав людей дотримуватися гігієни і обробляти будь-які відкриті рани.

Смерть від нового пташиного грипу: коротко

  • Цьогоріч на початку червня стало відомо, що у Мексиці зафіксували перший у світі випадок смерті людини від нового штамупташиного грипу A(H5N2). Також він є першим лабораторно підтвердженим зараженням цим штамом грипу.
  • Відомо, що померлому чоловіку було 59 років. Перші симптоми хвороби він почав відчувати у квітні, включно з гарячкою, утрудненим диханням, діареєю, нудотою та загальною слабкістю.
  • Після того, як він звернувся до лікарів через декілька днів, його госпіталізували. Чоловік вже був прикутий до ліжка з інших причин до того, як розпочались симптоми захворювання. Попри зусилля лікарів, пацієнт помер того ж дня від ускладнень.
  • Пізніше, у травні, було лабораторно підтверджено, що чоловік був інфікований новим штамом вірусу пташиного грипу A(H5N2). Джерело інфекції залишається невідомим, але відомо, що він не контактував з птахами або іншими тваринами.
Теги по теме
Здоровье Медицина Япония
Источник материала
Поделиться сюжетом