Автор законопроєкту про економічне бронювання пояснив, звідки взялася сума у 20 тисяч гривень
Автор законопроєкту про економічне бронювання пояснив, звідки взялася сума у 20 тисяч гривень

Автор законопроєкту про економічне бронювання пояснив, звідки взялася сума у 20 тисяч гривень

Автор нового законопроєкту про економічне бронювання Дмитро Наталуха пояснив, звідки взялася сума у 20 тисяч гривень на місяць. В інтерв'ю Radio NV народний депутат від “Слуги народу”, голова комітету парламенту з питань економічного розвитку розповів, що це мінімальна заробітна плата мобілізованого, який не виконує бойових розпоряджень.

- Ми в умовах, коли не знайдемо цифри, яка всіх влаштує. Тому відштовхувалися від мінімальної заробітної плати військовослужбовця, мобілізованого, який не виконує бойових розпоряджень — це 20 тисяч 100 гривень. Для того, щоб мати можливість сказати, що справді одна заброньована особа, один заброньований спеціаліст буквально є джерелом грошового забезпечення однієї мобілізованої особи, - сказав він.

Наталуха зазначив, що навіть ті 20 тисяч гривень на місяць додаткового воєнного збору за одну заброньовану особу, які пропонують народні депутати, — це далеко не маленькі гроші. І далеко не всі компанії можуть собі їх дозволити.

- Скажу чесно, може це непопулярно звучить, але у нас немає на меті врятувати всіх від війни за рахунок економічного бронювання. У нас є можливість дати підприємствам ось таку додаткову альтернативну можливість забронювати справді фахових кадрів, від кого залежить їхня бізнес-модель. Як правило, на кожному підприємстві це точно не 40, не 50 людей, максимум — 10, - заявив він.

  • 12 червня Дмитро Наталуха та ще кілька народних депутатів зареєстрували новий законопроєкт про економічне бронювання від мобілізації № 11331. Ідея документа полягає в тому, щоб дати можливість підприємствам бронювати співробітників шляхом сплати збільшеного військового внеску розміром 20 тисяч гривень на місяць за людину. Кількість спеціалістів, які можуть бути заброньовані, обмежена — це 50% від кількості військовозобов'язаних в штаті підприємства.
  • 1 січня український Forbes повідомив, що в Офісі президента розглядають можливість бронювання від мобілізації при зарплаті військовозобов'язаного від 35 тисяч гривень на місяць. 8 січня нардеп Ярослав Железняк заявив, що Офіс відмовився від цієї ідеї у такому вигляді.
Теги по теме
Законопроект
Источник материала
Поделиться сюжетом