Чи безпечна кокосова олія: її переваги та недоліки
Чи безпечна кокосова олія: її переваги та недоліки

Чи безпечна кокосова олія: її переваги та недоліки

Кокосова олія має декілька переваг для здоровʼя людини, зокрема, покращення стану шкіри й волосся. Також цей продукт може сприяти спалюванню жиру й надає протимікробні й протизапальні властивості, покращуючи порожнину рота.

Про це повідомили в health. Експерти назвали переваги кокосової олії:

Допомога в схудненні

Згідно з дослідженнями, кокосова олія може вплинути на процес спалювання жиру. 

Покращення стану шкіри

Кокосова олія може сприяти загоєнню ран, лікує суху шкіру та зменшує запалення. Зокрема, вона допомагає при лікуванні екземи.

Відповідно до одного з досліджень, нанесення екстракту кокосової олії на шкіру може підвищити її здатність забезпечити захисний барʼєр.

Покращення стану волосся

Кокосова олія може зменшити втрату білка у волоссі. Також вона може зменшити кількість лупи та сприяти здоровим бактеріям на шкірі голови.

Ополіскувач для рота

Кокосова олія може лікувати захворювання порожнини рота. Зокрема, вона зменшує кількість бактерій, нальоту та покращує стан ясен. 

Що варто знати про ризики кокосової олії

У деяких людей у рідкісних випадках може виникнути алергія на кокос. Вчені зазначають, що швидкість анафілактичної реакції зростає.

Кокосова олія – висококалорійна їжа, яка негативно впливає на стан серця через вміст насичених жирів. Згідно з дослідженням, споживання двох столових ложок кокосової олії щодня може підвищити рівень холестерину.

Раніше OBOZ.UA розповідав про способи схуднути після 50 років.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом