Чи можна схуднути під час сексу: скільки втрачається калорій
Чи можна схуднути під час сексу: скільки втрачається калорій

Чи можна схуднути під час сексу: скільки втрачається калорій

Чи знали ви, що спалити калорії можна не лише у спортзалі, але й під час сексу? Ба більше, це також відбувається під час поцілунків.

Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він зауважив, що кількість спалених калорій під час сексу відрізняється залежно від кількох факторів:

  • інтенсивність сексуальної активності;
  • конкретні дії;
  • маса тіла людини;
  • загальний фізичний стан.

За різними оцінками, в середньому протягом 30 хвилин сексу людина вагою близько 70 кілограмів спалює від 85 до 100 калорій. Лікар наголосив, що це загальна оцінка, тоді як фактична кількість може бути вищою або нижчою.

Зокрема, більш пасивна діяльність спалить менше калорій, тоді як активніші та енергійніші дії – більше. Також сексуальна активність має різні переваги для здоров'я людини:

  • зменшення стресу;
  • покращення  близькості та емоційного зв'язку з партнером;
  • підвищення фізичної форми.

Секс чи поцілунок: коли спалюється більше калорій

Через більшу фізичну активність під час сексу спалюється більше калорій. Проте поцілунок може збільшити частоту серцевих скорочень, зменшити стрес, покращити емоційний звʼязок.

Під час сексу залучається декілька груп мʼязів та відбувається більша фізична активність, а тому і калорій спалюється більше. 

Пристрасний поцілунок може спалити від 2 до 3 калорій за хвилину. Тому 30 хвилин поцілунків – 60-90 спалених калорій.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те,як зробити догляд за собою сталою звичкою.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом