Ідеальна температура для прання рушників: про неї знають одиниці
Ідеальна температура для прання рушників: про неї знають одиниці

Ідеальна температура для прання рушників: про неї знають одиниці

Звісно ж, хочеться, аби після прання рушники виглядали як новенькі та були м'якими і запашними. На жаль, за умов звичайно прання досягти цього результату виходить не завжди. Іноді рушники неприємно пахнути, а іноді стають жорсткими та починають колотися.

За якої температури прати рушники

Вам може здатися, що якщо ви додасте до прання велику кількість кондиціонера для білизни, це приведе до того, що гаряча вода в суміші із засобом збереже рушники свіжими та чистими, проте часто це працює зовсім не так. Кондиціонер не дарує бажаної свіжості, а натомість прориває волокна і з часом починає накопичуватися.

Саме це є основною причиною, з якої рушники стають жорсткими та гірше поглинають вологу.


Рушники потрібно прати правильно / Фото Pexels

Замість використання великої кількості засобу для прання буде краще скористатися звичайнісіньким оцтом – цей засіб з кухні може повернути вашій білизні бажану свіжість. До 10 літрів прохолодної води потрібно додати всього склянку оцту і замочити у цій суміші рушники.

Такий розчин допоможе видалити залишки мийного засобу, що міг ще бути у рушниках після прання. Але не можна забувати і про важливість температури під час прання. Замість гарячої води набагато краще буде використовувати режим з 30 – 40 градусами. Цього буде достатньо для того, щоб знищити мікроби й водночас не пошкодити волокна тканини.

Источник материала
Поделиться сюжетом