Єрмак: Очікуємо дуже гарних новин з Європи наприкінці місяця
Єрмак: Очікуємо дуже гарних новин з Європи наприкінці місяця

Єрмак: Очікуємо дуже гарних новин з Європи наприкінці місяця

Українська влада очікує дуже гарних новин від європейських партнерів наприкінці цього місяця.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, передає кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що для України останній тиждень був успішним у дипломатичному сенсі. Зокрема, була і дуже успішна зустріч G7, також - підписання безпекових угод, у тому числі - історичної безпекової угоди із США. Робота триває. Ми очікуємо дуже гарних новин із Європи наприкінці цього місяця", - зазначив він.

Єрмак не уточнив, щодо чого саме українська влада очікує цих гарних новин.

За його словами, Саміт миру, який відбувся нещодавно, є однією з головних дипломатичних подій і цього року, і, мабуть, кількох останніх років.

"Два дні лідери найвищого рівня говорили про Україну, про припинення війни, про повернення справедливого миру. Дуже важливий результат - Україна повернулася на перші шпальти всіх нових світу", - зазначив керівник ОП.

Він поінформував, що всі обговорюють результати цього саміту і всі дійсно вважають, що це - потужний крок, дуже важлива фіксація того, що Формула миру Президента Володимира Зеленського є реальною платформою, на якій лідери країн готові працювати.

"Комюніке саміту є відкритим, і я думаю, що ми будемо спостерігати, як у найближчий час до нього будуть приєднуватися і інші країни", - сказав Єрмак.

Керівник ОП зазначив, що вони відчули дуже потужну підтримку України.

"Ми вже працюємо над тим, щоб події саме на Африканському континенті, які би були про Україну, які б об'єднували країни Африканського континенту навколо України, вже відбулися найближчим часом", - додав він.

Єрмак поінформував, що з дуже принципових для України питань - незалежності, територіальної цілісності (а всі розуміють під цим саме міжнародно визначені кордони України, її суверенітет) - всі країни були одностайні.

"Єдине, що відрізняє позиції різних країн - це шлях, як припинити війну і як принести справедливий мир. Це ще один тезис, з яким немає жодних питань. І всі виступи різних лідерів з різних континентів були саме про справедливий мир. Тому я вважаю, це дійсно великим успіхом України", - констатував керівник ОП.

Як повідомлялося, упродовж суботи-неділі у Швейцарії відбувся Саміт миру, де обговорювали мирну ініціативу Президента України Володимира Зеленського. Учасники саміту погодили спільне комюніке.

Теги по теме
Украина Европа
Источник материала
Поделиться сюжетом