Майже 130 тисяч переселенців були змушені повернутися на ТОТ чи у зону бойових дій - депутат
Майже 130 тисяч переселенців були змушені повернутися на ТОТ чи у зону бойових дій - депутат

Майже 130 тисяч переселенців були змушені повернутися на ТОТ чи у зону бойових дій - депутат

Майже 130 тисяч внутрішньо переміщених осіб були змушені повернутися додому, в зону ведення бойових дій чи на тимчасово окуповану територію, через проблеми з влаштуванням на новому місці.

Про це сказав голова робочої групи з питань житла парламентської ТСК із захисту прав ВПО Максим Ткаченко у коментарі Укрінформу під час конференції «Грошова допомога внутрішньо переміщеним особам».

Парламентарій наголосив, що більша частина переселенців потребує фінансової підтримки від держави, оскільки з різних причин ці люди не можуть працевлаштуватися.

«Саме через різні проблеми на нових місцях, труднощі з працевлаштуванням чи житлом вже майже 130 тисяч ВПО змушені були повернутися додому, в зону бойових дій чи навіть на ТОТ», - заявив він.

За словами народного депутата, внутрішньо переміщені особи є однією з найуразливіших категорій населення. «Водночас ці люди - патріоти, це той скарб, на який ми будемо спиратись, відновлюючи Україну після перемоги. Тому дуже важливо для держави підтримувати ВПО, допомагати їм ставати на ноги на новому місці», - зазначив він.

У цьому зв'язку Ткаченко наголосив на необхідності ухвалення законопроєкту №10382, який передбачає продовження грошових виплат усім категоріям переселенців до кінця воєнного стану або адаптації ВПО на нових місцях.

«Інтеграція потребує часу, і виплати – це допомога у старті нового життя», - зауважив він.

Конференція «Грошова допомога внутрішньо переміщеним особам» організована Тимчасової спеціальною комісією ВР з питань захисту прав ВПО та постраждалих від агресії РФ за підтримки USAID. Метою заходу є об’єднання зусиль держави та міжнародних партнерів для мобілізації фінансової підтримки ВПО.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який передбачає продовження виплат внутрішньо переміщеним особам(у розмірі 3000 гривень для осіб з інвалідністю та дітей, 2000 гривень для інших осіб) до кінця воєнного стану чи інтеграції переселенців до нових громад.

Источник материала
Поделиться сюжетом