Температура сягатиме понад 30 градусів: на Україну суне сильна спека
Температура сягатиме понад 30 градусів: на Україну суне сильна спека

Температура сягатиме понад 30 градусів: на Україну суне сильна спека

Антициклон принесе гарну та ясну погоду. Але на тлі шаленої спеки українців також очікують грози.

На півдні очікується +35

Початок цього тижня в Україні буде доволі контрастним. За прогнозом синоптиків, у західних областях місцями будуть дощі та грози. До вівторка, 18 червня, денні максимуми триматимуться на рівні від +26 – 28 градусів тепла. У південних областях – на 2 – 3 градуси тепліше.

Так, у вівторок та середу, 18 – 19 червня, в Україні буде переважно без опадів. Синоптики прогнозують лише дощі лише вдень 18 червня на сході, а 19 червня – на північному заході місцями короткочасний дощ, гроза.

У вівторок, 18 червня, температурні позначки вночі триматимуться на рівні +13 – 19, а вдень сягатимуть 25 – 31. У середу, 19 червня, температура дещо зросте – у південній частині вночі прогнозується +18 – 23, а вдень – +30 – 35°.

Температура сягатиме понад 30 градусів: на Україну суне сильна спека - Фото 1

Прогноз погоди в Україні на 18 червня / Скриншот з Укргідрометцентру

У четвер, 20 червня, українців місцями очікують короткочасні дощі та грози. Удень у східних, південних та більшості центральних областей подекуди синоптики прогнозують град та шквали 15 – 20 метрів за секунду. Температура вночі – +14 – 20, а вдень – +21 – 26. На сході та півдні України стовпчики термометрів вночі показуватимуть +17 – 23, а вдень – 27 – 32.

Температура сягатиме понад 30 градусів: на Україну суне сильна спека - Фото 2

Прогноз погоди в Україні на 20 червня / Скриншот з Укргідрометцентру

Також у середу та четвер, 19 – 20 червня, в Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській, а 20 червня й у Львівській, Чернівецькій та Вінницькій областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Температура сягатиме понад 30 градусів: на Україну суне сильна спека - Фото 3

З 20 червня у деяких областях очікується висока пожежна небезпека / Скриншот з Укргідрометцентру

Чи буде прохолода влітку

  • Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України розповіла влітку 2024 року суттєві та тривалі зниження температури малоймовірні. Прогнозується, що температура буде на 1 – 2 градуси вищою, ніж зазвичай.
  • Вона також зауважила, що найсильніші аномалії та тенденції до утворення хвиль спеки найімовірніше потрібно очікувати в західних, південних і південно-східних областях. До слова, в південних, південно-східних і центральних областях, за прогнозом синоптиків, буде ймовірний дефіцит опадів.
  • У разі посилення циклонічної активності над Європою до України переміщуватимуться більш вологі повітряні маси. Це призведе до утворення локальних гроз, злив, граду та шквалів.
Теги по теме
прогноз погоды
Источник материала
loader
loader