Зеленський впевнений, що в України буде перевага по дронах
Зеленський впевнений, що в України буде перевага по дронах

Зеленський впевнений, що в України буде перевага по дронах

В України має бути перевага у такому технологічному компоненті, як дрони, і вона буде.

Про це у своєму зверненні заявив Президент Володимир Зеленський за результатами обговорення у понеділок на Ставці питання безпілотних систем – усіх типів дронів, що потрібні Силам оборони України, які українці виробляють на своїй території і які українська держава постачає, передає Укрінформ.

За його словами, учасники цієї Ставки пройшлися по кожному елементу Сил оборони – зокрема, була доповідь по бойових результатах дронів.

Відео: Офіс Президента

"Дуже відчутні, сильні результати Служби безпеки України, ГУР, Служби зовнішньої розвідки, Нацгвардії, Збройних Сил України. Дійсно молодці. Зокрема, і по ударним дронам і по знищенню техніки та іншої сили окупанта. Дрони – це той технологічний компонент, у якому в нас має бути перевага. І буде", - переконаний він.

Глава української держави констатував, що по деяким видам безпілотних систем українці вже є глобальним лідером.

"І це відчувається також і в перемовинах із нашими партнерами – багато хто зацікавлений у досвіді, який уже є в наших воїнів, та у техніці, яку ми виробляємо в Україні. Прийде час – обов’язково допоможемо кожному з партнерів зміцнити безпеку розвитком також їхніх безпілотних сил. Українці вміють бути вдячними", - запевнив Зеленський.

Окремо Президент поінформував, що заслухав на Ставці доповіді військових, які прозвітували щодо фронту. Йшлося, передусім, про Покровський та інші напрямки на Донеччині, а також про Харківщину.

"Вдається нашим силам поступово витісняти окупанта з Харківщини. Дякую за це кожному воїну, кожному підрозділу, які чітко виконують поставлені завдання. А особливо тим, які ще й поповнюють наш обмінний фонд російськими солдатами. Слава Україні", - сказав він.

Як повідомлялося, Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, на якій було обговорено динаміку виконання вітчизняних оборонних контрактів і надходження допомоги з оголошених партнерами оборонних пакетів.

Фото: ОП

Теги по теме
Владимир Зеленский война
Источник материала
Поделиться сюжетом