Зниження рівня цукру: що станеться з організмом, якщо ходити після їжі всього 2 хв
Зниження рівня цукру: що станеться з організмом, якщо ходити після їжі всього 2 хв

Зниження рівня цукру: що станеться з організмом, якщо ходити після їжі всього 2 хв

Зниження та контроль рівня цукру в крові – це багатогранний процес, який починається з вибору здорового способу життя, особливо коли мова йде про те, які продукти ви їсте. Але це лише одна частина головоломки.

Дослідження показали, що поряд зі збалансованим харчуванням і такими заходами, як управління стресом, відмова від куріння, регулярні рухи – навіть короткі, низькоінтенсивні - можуть мати значний вплив на зниження рівня цукру в крові. Про це пише видання eatthis.com.

Згідно зі звітом за 2022 рік, опублікованим у журналі "Спортивна медицина", ходьба протягом двох-п'яти хвилин одразу після їжі може знизити ризик розвитку діабету 2 типу, допомагаючи контролювати рівень цукру в крові.

У цьому мета-аналізі розглянули сім різних досліджень, щоб визначити, як припинення тривалого сидіння, стояння або короткої прогулянки може вплинути на рівень цукру та інсуліну в крові людини.

Зібравши дані, вчені виявили, що перерва від двох до п'яти хвилин кожні півгодини, щоб постояти або походити, допомагає знизити рівень цукру в крові.

Ці висновки є багатообіцяючими, оскільки багато людей можуть відчувати, що їм потрібно виконувати тривалі, інтенсивні тренування, щоб підтримувати рівень цукру в крові. Ці дані свідчать про те, що насправді це не так складно і не забирає багато часу, як ми думали раніше. Лише кілька хвилин ходьби після їжі та періодичні короткі перерви від сидіння можуть мати значний вплив на рівень цукру в крові, а отже, і на загальний стан здоров'я.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що краще: ходьба чи їзда на велосипеді?

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом