Як втамувати голод за допомогою здорової їжі: варіанти корисних закусок
Як втамувати голод за допомогою здорової їжі: варіанти корисних закусок

Як втамувати голод за допомогою здорової їжі: варіанти корисних закусок

Якщо вам необхідно втамувати голод і при цьому ви потребуєте чогось корисного і такого, яке не нашкодить вашій фігурі, тоді ці варіанти закусок саме для вас.

Eat This Not That пропонує 10 ідей здорових закусок, які забезпечать вас ситістю та задоволенням. 

Селера з арахісовим маслом та родзинками

Цю закуску часто ще називають  - "Мурахи на колоді". Щоб їх приготувати, просто змастіть селеру гладким або шматковим арахісовим маслом і посипте стільки родзинок, скільки хочете.

Фрукти та горіхи

Перекус не обов’язково повинен бути великим, вишуканим. Візьміть мандарин, жменю горіхів або банан і відчуйте задоволення, знаючи, що вам не довелося нервувати через інший вибір їжі. Ця закуска містить клітковину, корисні жири та антиоксиданти, що є виграшем для тих, хто хоче здорового ласощі.

Сир і крекери

Якщо ви шукаєте легку, здорову закуску, поєднайте трохи нежирного сиру з крекерами з високим вмістом клітковини, і ви будете відчувати ситість годинами завдяки поєднанню білка та клітковини.

Джерки

Джерки більше не просто закуска на заправці. Візьміть пакет здорового в’яленого м’яса, наприклад, яловичини, оленини, індички чи овочів, щоб отримати закуску з високим вмістом білка, низьким вмістом жиру та нульовим вмістом вуглеводів. 

Білковий бенто-бокс

Ви можете зробити свою коробку самостійно, додавши туди трохи зварених круто яєць, сиру, ягід і горіхів. Яйця містять корисні жири (4 грами на яйце) і білок (6 грамів), ягоди містять клітковину (2 грами на порцію) і антиоксиданти, мигдаль містить корисні жири (14 грамів на порцію) і клітковину (4 грами), а сир може забезпечити ситний білок (12 грамів на порцію).

Оливки та сир

Для перекусу з високим вмістом білка та низьким вмістом вуглеводів поєднуйте оливки з твердим сиром. Оливки не тільки задовольняють нашу тягу до солоного, але й містять здорові жири (3 грами на порцію), а витриманий сир, як пармезан, забезпечує 10 грамів білка на порцію.

Кисломолочний сир та фрукти

Сир містить 12 грамів білка і лише 90 калорій на 1/2 склянки порції, що робить його чудовою низькокалорійною їжею з високим вмістом білка. Щоб отримати солодкий смак, розріжте яблуко або візьміть улюблені ягоди. Крапніть трохи меду та посипте трохи волоських горіхів або насіння чіа для додаткової клітковини.

Грецький салат

Подрібніть огірки, помідори, оливки, цибулю та фету. Збризніть трохи оливкової олії та лимонного соку, щоб злегка покрити овочі. Огірки та помідори забезпечать корисними антиоксидантами та клітковиною при дуже невеликій кількості калорій, що може допомогти збільшити ваше відчуття ситості , залишаючись у межах вашої калорійності. Додавання оливкової олії може забезпечити ситність і корисні жири (4,5 грама на чайну ложку).

Яблука та арахісове масло

Це солоно-солодке поєднання не лише нагадує вам дитинство. Це поєднання білка (7 грамів на порцію арахісового масла ) і клітковини (5 грамів на яблуко ) допоможе вам залишатися ситими до наступного прийому їжі. Не соромтеся додати трохи кориці, щоб щось вишукати.

Оливкова тапенада

Якщо у вас є, додайте оливки в кухонний комбайн, поки вони не стануть крихітними шматочками, інакше поріжте їх за допомогою старомодного ножа. Додайте оливкову олію, часникову сіль і лимонний сік, поки вони не змішуються, а потім вилийте оливкове пюре. Подавайте на зернових крекерах і насолоджуйтесь. 

Раніше OBOZ.UA розповідав про найгірші закуски для вашої печінки. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом