Найкращі пляжні курорти Італії: куди поїхати у 2024 році
Найкращі пляжні курорти Італії: куди поїхати у 2024 році

Найкращі пляжні курорти Італії: куди поїхати у 2024 році

Де можна поніжитися під ласкавим сонцем та отримати максимум задоволення — розповідаємо нижче.

Чефалу

Сицилійський курорт із відмінними пляжами. Тут на кожній вуличці випікають піцу та продають морозиво. Сезон літнього відпочинку триває з червня по листопад. Середня температура води коливається від 18.5°C до 28.2°C.

Що подивитися?

Гавань. Раніше її вважали основним портом для громади. Біля берега тут постійно швартуються безліч біло-блакитних маленьких човнів. Коли настає спекотна пора, місцеві жителі купаються поряд із водним транспортом.

Набережна Христофора Колумба. Простягається на 5 кілометрів. Якщо зголоднієте — не переймайтеся. Тут працюють достатньо кафешок та ресторанів. Обовʼязково відправтеся на прогулянку пляжем. Звідси відкривається неймовірний краєвид.

Ла-Рокка. Найкрасивіша гора в окрузі. На вершині зведено фортифікаційні споруди. Їх збудували поселенці, щоб вберегти себе від нападу піратів.

А у виноробні Валь-ді-Суро можна насолодитися неймовірними нотками італійського винограду. Підприємство розташовується у парку Мадоні. Алкогольний напій тут виробляють з часів Римської імперії. Один його ковток поверне туристів у сицилійські традиції XVII століття.

Капрі

Острів славиться своєю красою. Ще Гомер у своїх творах згадував тутешню місцевість. Він описував її як край, де сирени співом заманювали мореплавців.

Якщо цінуєте активний відпочинок, варто відправитися до столиці архіпелагу. Якщо прагнете спокою та тиші — вирушайте до Анакапрі.

Що подивитися?

Фаральоні. Скелі — символ краю. Кручі виступають з глибин моря і знаходяться зовсім недалеко від узбережжя. До кам'яних витворів природи можна дістатися на судні.

Блакитний грот. Колись імператор Тиберія замовив будівництво проходу від його вілли до печери. Підземелля правитель використовував для плавання. Особливість цього місця — вода блакитного кольору. Коли яскраво світить сонце, море дає підводний відблиск.

Майте на увазі, в розпал сезону охочих відвідати популярну локацію чимало. Тому в черзі можна простояти понад годину. Сама екскурсія триває 5 хвилин.

Монте Соларо. Гора, з якої видніється Неаполь та Салерно. На вершині знаходиться зруб "Фортіно ді Бруто". У ХІХ столітті його використовували в битвах між Великою Британією та Францією.

Тропеа

Курорт розташовується на скелях, біля узбережжя Тірренського моря. Найбільш популярний серед італійців. До речі, тут переважають дороги з серпантинами. Для засмаги та купання можна обрати як приватні, так і муніципальні пляжі.

Що подивитися?

У місті зведено безліч храмів та соборів. Неодмінно сходіть до Кафедральної церкви. Її виконали у нормандському стилі. Всередині святині знаходяться домовини сімейства Ґалуппі та унікальне чорне розп'яття XV століття. До речі, вхід до молитовні вільний, але можливий тільки за попереднім записом.

Санта-Маргерита-Лігуре 

Популярна місцевість серед жителів Мілану. Готелі тут розміщуються у старовинних особняках. Ідеальний варіант, щоб познайомитися з історією околиць. У муніципалітеті переважають будинки в помаранчевих відтінках. Для пляжного відпочинку рекомендуємо найвідоміший піщаний берег Bagni Minaglia.

Щоб познайомитися з містом, прямуйте до музейного комплексу вілли Дураццо-Центуріоне. Він включає дві історичні резиденції. До речі, тут можна неспішно прогулятися парком-садом, виконаним в італійському стилі.

Прочида 

Маленький острів розташовується між материком і островом Іскія. Сюди приїжджають за національним колоритом. До речі, тут знімали деякі епізоди фільму "Талановитий містер Ріплі". У кінострічці взяли участь відомі актори: Метт Деймон, Гвінет Пелтроу, Кейт Бланшетт та інші.

Зійшовши з порома, туристи одразу опиняються на одному з найближчих до порту пляжів. Однак найкраще узбережжя архіпелагу знаходиться в Chiaiolella.

Обов'язково відвідайте абатство Святого Архангела Михаїла. Монастир височіє на скелі Терра Мурата. У будівлі розміщується бібліотека, в якій зберігають древні манускрипти. А в катакомбах можна побачити фрески.

Через замок д'Авалос прокладено міст на острів Віварій. Тут радимо не оминати природний заповідник.

Курортам Італії є чим дивуватигостей. Тому неодмінно відвідайте один із них.

Раніше OBOZ.UA розповідав про пляжні курорти Європи. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом