На обід до картоплі, каші або макаронів ідеально підійдуть соковиті тефтелі. Для основи вам знадобиться звичайний м'ясний фарш. А соковитості додасть сметанкова підлива, у якій потрібно протушкувати вироби.
Ідея приготування соковитих тефтель з фаршу для обіду опублікована на сторінці фудблогерки Іванни з ніком ivanka.family в Instagram. Для того, щоб м'ясо тримало форму, додайте рис.
Інгредієнти:
- фарш – 500 г
- цибуля, часник – 1 шт.
- варений рис – 100 г
- яйце – 1 шт.
- крохмаль – 1 ст.л.
- борошно
- спеції – сіль, перець
Інгредієнти для засмажки:
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- болгарський перець – 1/2
- томатний соус – 2 ст.л.
- сметана – 3 ст.л.
- гаряча вода – 0,5 л.
- сіль, перець
Спосіб приготування:
1. До фаршу додати нарізану цибулю, часник, варений рис, яйце, крохмаль, спеції.
2. Добре перемішати.
3. Вологими руками сформувати тефтелі.
4. Кожну з них обваляти у борошні.
5. Окремо на гарячій сковорідці на олії обсмажити моркву з цибулею до м’якості.
6. Додати томатний соус і сметану.
7. Далі всипати борошно, швидко перемішати і залити гарячою водою.
8. Додати спеції, перемішати і викласти тефтелі.
9. Через 10 хвилин перевернути вироби на інший бік і тушкувати під кришкою хвилин 20.
10. Готову страву просипати зеленню.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Брізоль з фаршу
- Шніцель з фаршу
- Биточки з фаршу