Ситний обід за копійки: як приготувати соковиті тефтелі з фаршу до каші, картоплі або макаронів
Ситний обід за копійки: як приготувати соковиті тефтелі з фаршу до каші, картоплі або макаронів

Ситний обід за копійки: як приготувати соковиті тефтелі з фаршу до каші, картоплі або макаронів

На обід до картоплі, каші або макаронів ідеально підійдуть соковиті тефтелі. Для основи вам знадобиться звичайний м'ясний фарш. А соковитості додасть сметанкова підлива, у якій потрібно протушкувати вироби.

Ідея приготування соковитих тефтель з фаршу для обіду опублікована на сторінці фудблогерки Іванни з ніком ivanka.family в Instagram. Для того, щоб м'ясо тримало форму, додайте рис.

Інгредієнти:

  • фарш – 500 г
  • цибуля, часник – 1 шт.
  • варений рис – 100 г
  • яйце – 1 шт.
  • крохмаль – 1 ст.л.
  • борошно
  • спеції – сіль, перець

Інгредієнти для засмажки:

  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • болгарський перець – 1/2
  • томатний соус –  2 ст.л.
  • сметана – 3 ст.л.
  • гаряча вода – 0,5 л.
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

1. До фаршу додати нарізану цибулю, часник, варений рис, яйце, крохмаль, спеції.

2. Добре перемішати.

3. Вологими руками сформувати тефтелі.

4. Кожну з них обваляти у борошні.

5. Окремо на гарячій сковорідці на олії обсмажити моркву з цибулею до м’якості.

6. Додати томатний соус і сметану.

7. Далі всипати борошно, швидко перемішати і залити гарячою водою.

8. Додати спеції, перемішати і викласти тефтелі.

9. Через 10 хвилин перевернути вироби на інший бік і тушкувати під кришкою хвилин 20.

10. Готову страву просипати зеленню.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Брізоль з фаршу 
  • Шніцель з фаршу 
  • Биточки з фаршу 
Источник материала
Поделиться сюжетом