Стало відомо, чи корисне мигдальне молоко
Стало відомо, чи корисне мигдальне молоко

Стало відомо, чи корисне мигдальне молоко

Дієтологи наголосили, що не все мигдальне молоко, яке продається в супермаркетах, корисне. А вибирати його варто, виходячи з ваших потреб. Про це повідомляє Уніан, пише agronews.ua.

Інгредієнти мигдалевого молока і харчова цінність можуть сильно відрізнятися залежно від марки і сорту. У чистому вигляді мигдалеве молоко буде містити тільки воду і мигдаль. Тут добре те, що немає доданого цукру, консервантів та інших наповнювачів. Але є і негативний момент – відсутність збагачення вітамінами і мінералами, такими як D, E, A і кальцій, які є в інших молочних продуктах.

Мигдальне молоко не еквівалентне коров’ячому або соєвому молоку, коли справа стосується білка і загального вмісту поживних речовин.

У процесі обробки мигдальне молоко стає низькокалорійним, містить мало поживних якостей, якщо тільки виробник не збагачує свій продукт. Це означає, що вони додають суміш вітамінів і мінералів або, в деяких випадках, ізолят білка, щоб збільшити вміст поживних речовин. Коли це відбувається, мигдальне молоко стає чудовим джерелом (понад 20% денної норми) кальцію, вітаміну D і вітаміну Е, а часто і хорошим джерелом (понад 10% денної норми) інших поживних речовин.

Однак, хоча збагачення мигдалевого молока збільшує вміст вітамінів і мінералів, воно не наближається до вмісту білка, як у коров’ячому чи соєвому молоці. Наприклад, порція нежирного коров’ячого молока на 1 чашку містить 8 грамів білка та багато вітамінів і мінералів, включно з кальцієм, калієм, вітаміном D і, в деяких випадках, вітаміном А. Аналогічним чином соєве молоко, приготоване тільки з води і соєвих бобів, у тій самій порції на 1 чашку міститься 9 грамів білка. Крім того, соєве молоко також містить 10% денної норми калію.

Якщо воно збагачене додатковими вітамінами та мінералами, ви можете розраховувати на користь для здоров’я. Наприклад, збагачене несолодке мигдальне молоко є чудовим способом збільшити споживання вітаміну D, кальцію і калію.

Мигдальне молоко, збагачене вітаміном Е, також приносить чудову користь здоров’ю. Дослідження засвідчили, що вітамін Е допомагає не тільки зменшити окиснення в організмі, але також може допомогти захистити від певних захворювань.

Якщо ви не будете обережні з вибором мигдалевого молока, то ризикуєте отримати на 1 чашку майже 4 чайні ложки доданого цукру (або приблизно 17 грамів із 25 грамів, рекомендованих на день).

Крім того, мигдалеве молоко не є підходящою заміною для дітей з алергією на молочні продукти.

Мигдальне молоко не є хорошим джерелом білка, навіть якщо воно збагачене. У цій ситуації краще вибрати збагачене несолодке соєве або горохове молоко.

Дієтологи зазначили, що з огляду на вищевказане, на жаль, відповідь не така однозначна. Усе залежить від ваших цілей. Якщо ви обираєте низькокалорійне мигдальне молоко без додавання цукру, як частину дієти для схуднення, то це буде розумно. Однак, якщо ваша мета полягає в тому, щоб збільшити кількість білка і набрати м’язову масу, то вам краще пити коров’яче молоко, яке містить більше білка і калорій.



Перегляди: 0
Теги по теме
Здоровье
Источник материала
Поделиться сюжетом