Забудьте про сухість: 4 кроки допоможуть зберегти шкіру зволоженою у літню спеку
Забудьте про сухість: 4 кроки допоможуть зберегти шкіру зволоженою у літню спеку

Забудьте про сухість: 4 кроки допоможуть зберегти шкіру зволоженою у літню спеку

Влітку шкіра потребує особливого догляду. Може здатися, що літня спека провокує надмірне виділення шкірного жиру та поту, тож потреби у додатковому кремі зовсім немає. Насправді не варто нехтувати зволоженням, особливо слід подбати про якісний SPF крем, що не тільки захистить шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету, ай буде профілактичним захистом проти раку шкіри.

Надмірна спека завдає шкоди шкірі. Дерматологи радять спробувати простий чотириетапний догляд, завдяки якому шкіра буде сяючою та зволоженою протягом усього літа.

Етап 1: очищення

Насамперед поговоримо про очищення. Почніть ранковий догляд за шкірою з ніжного засобу з ефектом зволоження. Фахівці радять обрати гелі, у складі яких є такі інгредієнти, як гліцерин або гіалуронова кислота. Увечері зітріть косметику засобом для чищення на олійній основі, а потім використовуйте м’який очищувальний гель. Цей подвійний крок гарантує, що ваша шкіра буде повністю очищена.

Етап 2: тонування

Після очищення слід подбати про якісний тонік. Цей засіб, підібраний відповідно до потреб шкіри, допомагає збалансувати рН, а також може створити додатковий захисний шар. Виберіть тонік, який не містить спирту. Ідеальними інгредієнтами будуть трояндова вода, ромашка або алое вера. Просто змочіть ватний диск тоніком і обережно протріть ним обличчя.

Етап 3: крем для зволоження

Важливо підтримувати шкіру зволоженою, тож влітку не слід використовувати засоби, що можуть закупорити пори. Краще обрати зволожувальний крем на основі гелю, у складі якого є гіалуронова кислота та кераміди. Наносьте крем, поки ваша шкіра ще трохи волога від тоніка, щоб повністю зберегти ефект зволоження.

Етап 4: сонцезахисний крем

І останнє, але не менш важливе: сонцезахисний крем є абсолютною необхідністю. Сонячні промені можуть бути надзвичайно шкідливими для шкіри. Це також може призвести до передчасного старіння та зневоднення шкіри. Хороший сонцезахисний крем широкого спектру дії захистить вашу шкіру як від UVA, так і від UVB променів. Виберіть сонцезахисний крем із SPF не менше 30 і зробіть його частиною свого розпорядку дня.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як поєднати макіяж із сонцезахисним кремом.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом