![Буде дуже пишним і вдалим: рецепт королівського бісквіту з полуницею та маскарпоне](https://thumbor.my.ua/7Tb9xAiY6EqzetUS7Ye_YPPWpUE=/800x400/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F9619bf28e97ecf134feb23556725c776.jpg)
Буде дуже пишним і вдалим: рецепт королівського бісквіту з полуницею та маскарпоне
Бісквіти можуть бути як основою для приготування смачних десертів, так і самостійним десертом. Щоб він був пишним, потрібно дотримуватись точних пропорцій при приготуванні.
Кулінар поділилася в Instagram рецептом дуже смачного, пишного та повітряного бісквіту, з полуничним просоченням та ніжним кремом.
Інгредієнти:
- Масло вершкове м'яке – 160 г
- Цукор – 160 г (або 150 звичайного та 10 ванільного)
- Яйця – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 160 г
- Розпушувач – 1/2 ч. л.
- Маскарпоне – 250 г
- Вершки жирні – 50 г
- Пудра цукрова – 50 г
- Ваніль
- Полуниця – 150 г + на декор
- Цукор – 20 г
Спосіб приготування:
1. Для бісквіту: збийте масло з цукром та ваніллю до білого. По одному додаємо яйця і знову збиваємо. Маса має бути повітряною. Додаємо борошно та розпушувач, перемішаємо до однорідності.
2. Випікайте у формі змащеній вершковим маслом, при 180 С приблизно 30-40 хвилин (перевіряємо шпажкою). Даємо бісквіту охолонути.
3. Полуницю почистіть і додайте 20 г цукру і варіть, щоб вона пустила сік. Проваріть до м'якості, і після виделкою розминаємо. Дайте охолонути.
4. Холодні вершки збийте з маскарпоне, додайте пудру та ваніль.
5. Холодний бісквіт просочіть полуничним джемом, даємо постояти 10-15 хвилин. Зверху змастіть холодним кремом та прикрасьте полуницею!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Шоколадний бісквіт
- Бісквітний рулет із полуницею
- Бісквіт на згущеному молоко