3 ситуації, коли не можна ставити телефон на зарядку: про це знають одиниці
3 ситуації, коли не можна ставити телефон на зарядку: про це знають одиниці

3 ситуації, коли не можна ставити телефон на зарядку: про це знають одиниці

Всі люди заряджають телефон по-різному: тоді як одні постійно тримають його на зарядці, інші ж використовують провід тільки тоді, коли заряд "сів" вже повністю. Але який з цих способів справді правильний?

Чому не можна заряджати телефон 100%

Чимало фахівців вважають, що заряджання батареї смартфона до 100% може бути згубним для вашої батареї. Найкраще постійно підтримувати заряд смартфона в діапазоні 40 – 80%.

Так ви не сильно навантажуватимете батарею та зможете продовжити термін її служби. А якщо ж ви постійно заряджаєте телефон до 100%, це може призвести до того, що телефон постійно перебуватиме у максимальній напрузі, і це погано позначиться на його функціоналі.

Телефон на зарядці
Телефон варто заряджати обережно / Фото Pexels

Головні помилки в заряджання телефона

  • Прямі сонячні промені та спека. Якщо у приміщенні, де ви вирішили зарядити телефон, аж надто багато сонця, тоді це досить погана ідея. Ваш гаджет може нагрітися сильніше, ніж зазвичай. Тож для безпечної зарядки краще обрати місце в тіні, а якщо є така можливість – трохи охолодіть приміщення.
  • Активація програм. Не всі знають, що заряджати і використовувати телефон водночас не варто. Знову ж таки, уся справа в перегрівання, адже зарядний пристрій не може збільшувати рівень заряду без підвищення температури батареї. І якщо ви ще й будете користуватися телефоном, це зрештою може призвести навіть до поломки гаджета – наприклад, він буде "виснути", або ж вимикатиметься сам собою.
  • Відсутність оригінальної зарядки. Дешеві аналоги зарядних пристроїв часто бувають не дуже якісні, і вони можуть негативно впливати на вашу батарею, на роз'єм, а також вони окислюються та так піддають ризику мікросхеми всередині телефона.
Источник материала
loader
loader