Байден очікує на плідну взаємодію з Рютте, зокрема й щодо України - Білий дім
Байден очікує на плідну взаємодію з Рютте, зокрема й щодо України - Білий дім

Байден очікує на плідну взаємодію з Рютте, зокрема й щодо України - Білий дім

У Білому домі привітали призначення прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте на посаду наступного генерального секретаря НАТО та висловили впевненість щодо подальшої плідної взаємодії, в тому числі на підтримку України.

Про це заявив під час телефонного брифінгу в середу радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вітаємо сьогоднішнє оголошення про те, що прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте стане наступним генеральним секретарем НАТО», - зауважив представник Білого дому.

Він підкреслив, що Байдені Рютте дуже тісно взаємодіяли впродовж останнього десятиліття, у тому числі, коли Джо Байден був віцепрезидентом, а також зараз, коли він є верховним головнокомандувачем.

«Вони працюють разом над різними питаннями, включно з нашою спільною потужною підтримкою України, захистом передових технологій та зміцнення Трансатлантичного альянсу. Президент Байден твердо вірить, що Марк Рютте стане чудовим генеральним секретарем, і він вдячний за його готовність працювати на цій посаді», - підкреслив Кірбі.

Він також висловив вдячність від уряду Сполучених Штатів Єнсу Столтенбергу за десятирічне лідерство в Альянсі в час найбільшої з часів Другої світової війни загрози для безпеки Європи.

«Під його керівництвом альянс НАТО став більшим і міцнішим, а єдність союзників досягла найвищого рівня, що було важливим пріоритетом для президента Байдена», - підкреслив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, Північноатлантична Рада в середу затвердила прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте на посаді нового генерального секретаря НАТО. Він розпочне виконання функцій на посаді з 1 жовтня 2024 року, коли закінчиться термін повноважень Єнса Столтенберга.

Теги по теме
США НАТО Джо Байден
Источник материала
Поделиться сюжетом