1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Балі, Таїланд чи Мальдіви: найкращі пляжі для відпочинку
Балі, Таїланд чи Мальдіви: найкращі пляжі для відпочинку

Балі, Таїланд чи Мальдіви: найкращі пляжі для відпочинку

Райські куточки на Землі мріють відвідати тисячі туристів. Розповідаємо про найпопулярніші узбережжя Південно-Східної Азії — де зупинитися та що подивитися.

Балі

Мальовничий острів в Індійському океані. Тут літо триває цілий рік. Середня температура повітря з травня по жовтень коливається від 25°C до 26°C.

  • Нуса Дуа

Найрозвиненіша туристична зона. Відстань від аеропорту займає всього 30 хвилин їзди. На березі переважає світлий пісок та пологий захід у море. Локація відділена контролем безпеки. Для поціновувачів гольфу пропонують декілька полів.

Тут не так багато визначних місць, але вони є. Рекомендуємо відвідати Museum Pasifika. У виставковій залі зосереджено понад 6 000 витворі мистецтва. Серед них — роботи Родена, Гогена, Руссо та Матісса.

  • Убуд

Затишне містечко в центральній частині архіпелагу. Найвідоміше прибережжя Lovina славиться чорним піском. Тут варто сходити до Палацу Живопису та до будинку Лемпада — відомого місцевого скульптора і художника. 

Особливість околиці — рисові тераси та гірські річки. Щоб побачити довгохвостих макак, прямуйте до Лісу мавп. Для тих, хто полюбляє історію, рекомендуємо зʼїздити до королівського палацу-резиденції PuriSaren Agung.

  • Джимбаран

Справжній гастрономічний рай для туристів. Курорт взагалі не може похизуватися визначними памʼятками. Але це не заважає йому щорічно приймати десятки тисяч мандрівників.

На піщаній дузі розташовується безліч ресторанів. Обов’язково повечеряйте в одному з них під час заходу сонця. Ввечері спека спадає, і прибережні заклади виносять столики на пісок. Але майте на увазі, щоб насолодитися такою трапезою, треба приходити заздалегідь. Краще о 17:00. 

Для спокійного та розміреного відпочинку підійде набережна Legian. Вона славиться берегами сталевого відтінку. Найдемократичніші ціни — на Kuta. До речі, він є найвідвідуванішим курортом на Балі. Тут розміщуються аквапарки, бари, клуби та торгові центри на будь-який гаманець.

Таїланд 

Країна відома різноманітним ландшафтом: від гір на півночі до рівнин у центральній частині та пляжів на півдні. Тропічний клімат характеризується жарким вологим сезоном.

  • Пхукет

Найпопулярніший серед туристів. Сюди краще їхати з листопада по квітень. Адже з травня по жовтень починається "сезон тропічних дощів". 

Середня температура води коливається у межах 28°C. Для сімей з дітьми чудово підійде тихий пляж Карон. За жвавим нічним життям — прямуйте до Патонгу.

  • Крабі

Провінція налічує 130 островів. Мандрівники затамовують подих від прилеглих до міста печер Кхао-Кханап-Нам. А силу тутешньої природи велично демонструє водоспад Хуа-Саїд. Море тут дуже тепле, близько 29°C. 

Серед пляжів рекомендуємо: Ао-Нанг, Хат-Рей-Ле або Хат-Нопхарат-Тхара.

  • Пхі-Пхі

Архіпелаг дивує мандрівників райськими узбережжями та лагунами. Велика кількість пальм та морських жителів занурюють гостей у світ неймовірної краси. Дайвінг тут — одне задоволення. 

Під водою можна зустріти скатів, мурен, тунців, морських черепах, а ще тигрових і навіть китових акул. Між іншим, локацію часто обирають молодята для приведення весілля. До речі, на Пхі-Пхі знімали фільм "Пляж", у головній ролі з Леонардо Ді Капріо.

Мальдіви 

Справжній оазис для туристів. Курорти розташовуються на невеликих островах. Найдорожчим вважають Ваббінфару. Щоб ближче познайомитися з традиціями та звичаями прибережного селища, обирайте готель Four Seasons Resort. Сервіс у комплексі на вищому рівні.Якщо хочете знаходитися ближче до цивілізації, їдьте до Хітаду. Тут зведено висотні будинки та прокладено автомобільні дороги.Для відпочинку з друзями вирушайте на Барос. Поціновувачам гольфу краще обрати Куреду. Тут організовують курси з цієї спортивної гри. За знаменитими тайськими спа-послугами прямуйте на Раа.

  • Фулхадху

Один із найкрасивіших берегів розташовується далеко від популярних туристичних маршрутів. Тому гості тут мають змогу сповна насолодитися усамітненням. На узбережжі переважають неглибокі, теплі лагуни кольору аквамарину.

  • Дігура 

Ідеальний вибір для сімей з малечею, адже тут взагалі відсутні сильні хвилі. Мальовничість місцевості доповнює домашній риф, де можна спостерігати за морськими жителями.

  • Північний Мале

Локація розташовується поблизу аеропорту. Тут пропонують багато зручностей для релаксу: шезлонги, гамаки, ліжка під балдахінами. Для веселого проведення часу на острові облаштували надувні гірки. А ще можна покататися на водних лижах, гідроциклах тощо.

Маєте на увазі, пляжний відпочинок на Мальдівах має певні обмеження:

- не купайтеся в оголеному вигляді та топлес;

- алкоголь краще вживати на приватних островах-курортах;

- самостійно ловити рибу не можна.

Не відкладайте мандрівку на потім. Обирайте локацію мрії та плануйте подорож вже сьогодні!

Раніше OBOZ.UA розповідав про найкращі пляжні курорти Європи. 

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом