Майже половина українців оцінює добробут своїх сімей як "середній"
Майже половина українців оцінює добробут своїх сімей як "середній"

Майже половина українців оцінює добробут своїх сімей як "середній"

Як українці оцінюють свій добробут

При цьому 13% заявили, що ледве зводять кінці з кінцями та грошей не вистачає навіть на необхідні продукти. Для порівняння, до війни ця категорія становила 9%.

Частка тих, кому вистачає лише на харчування та необхідні недорогі речі, становить 38%.

Ще 39% зазначили, що загалом їм вистачає коштів на життя, але придбання таких речей, як меблі, холодильник або телевізор, вже викликає труднощі.

А 8% опитаних сказали, що живуть забезпечено, але зробити деякі покупки поки що не в змозі. Наприклад, купити квартиру, автомобіль тощо.

Очікування щодо рівня економіки

До початку повномасштабної війни громадяни не надто вірили у швидкі зміни в економіці. У травні 2021 року лише 12% вважали, що у найближчі три місяці економічне становище країни покращиться, а 13% сподівалися на покращення рівня добробуту своєї родини.

Подібні тенденції спостерігалися і в динаміці очікуваних змін у рівні добробуту родини на короткострокову перспективу. Згідно з останнім опитуванням, 7% респондентів вважають, що їхній добробут покращиться, 28% очікують погіршення, а 51% вважають, що він залишиться незмінним.

Після початку широкомасштабної війни спостерігалося істотне покращення економічних очікувань на середньострокову перспективу (2–3 роки).

Теги по теме
Деньги Экономика Семья
Источник материала
loader
loader