1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Рожевий пісок і бірюзове море. Віддалений грецький пляж назвали одним із найкращих у Європі
Рожевий пісок і бірюзове море. Віддалений грецький пляж назвали одним із найкращих у Європі

Рожевий пісок і бірюзове море. Віддалений грецький пляж назвали одним із найкращих у Європі

Захований на південно-західному узбережжі Криту в Греції, пляж Елафонісі є одним із найвіддаленіших на острові. Однак це не зменшує його популярності – пляж приваблює відвідувачів у надії поглянути на його неймовірний рожевий пісок.

Цей пляж називають "скарбом Греції". Він відомий своїми чарівними природними особливостями – рожевим піском, пише Express.

З першого погляду вас зустріне кришталево чиста вода, яка виблискує під сонцем у відтінках бірюзи та блакиті. М’який білий пісок встеляє берег, усіяний шезлонгами та парасольками, які можна взяти напрокат у високий сезон.

Але саме рожевий пісок є однією з найбільш вражаючих рис цього пляжу. Рожевий пісок насправді утворюється в результаті розкиданих червоних оболонок форамініфер, одноклітинного мікроорганізму з панциром.

Коли ці мушлі змішуються з білим піском на пляжі, створюється ілюзія красивого рожевого піску.

Однак експерти на туристичному сайті Tripadvisor попереджають, що мандрівникам варто "пом’якшити свої очікування", оскільки пісок може бути різним у рожевому відтінку залежно від кількох факторів: "Кількість рожевого кольору на дисплеї залежить від умов і сезону. Однак попри це, кришталево чиста вода робить це місце літнього відпочинку дуже популярним. Воно приваблює як тих, хто загоряє, так і любителів водного спорту".

З приголомшливими горами, обсадженими ялівцем, що служать фоном для барвистого пляжу, це місце, гідне листівки, та було визнано одним із найкращих пляжних напрямків у Європі.

До пляжу легко дістатися на автомобілі, але якщо ви не орендуєте автомобіль під час поїздки на Крит, пляж можна відвідати в рамках групового туру з Ханьї. Зазвичай це одноденні поїздки, які пропонують гарний шматок часу, щоб насолодитися пляжем, разом із зупинками для їжі та напоїв по дорозі.

Раніше OBOZ.UA розповідав про одне з найкрасивіших міст в Італії, про яке знає невелика кількість туристів – місто Тропеа. Місцеві називають його "перлина Калабрії". Детальніше читайте у нашому матеріалі.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом