"Єдина спортсменка Росії, яка має яйця": Стаховський розповів про долю незгодних в РФ і чому гравці туру солідарні з московитами
"Єдина спортсменка Росії, яка має яйця": Стаховський розповів про долю незгодних в РФ і чому гравці туру солідарні з московитами

"Єдина спортсменка Росії, яка має яйця": Стаховський розповів про долю незгодних в РФ і чому гравці туру солідарні з московитами

Колишня перша ракетка України з тенісу Сергій Стаховський, який після повномасштабного вторгнення доєднався до лав ЗСУ, а потім увійшов до складу спецпідрозділу СБУ "Альфа", вважає, що більшість російських тенісистів пасивно підтримують війну у його країні. І даремно розраховувати, що молоде покоління буде мислити якось інакше.

Також у коментарі OBOZ.UA Сергій зізнався, що гравці в турі відчувають колегіальність з тими самими московитами і виправдовують їхнє мовчання. WTA і ATP не відсторонюють представників країн-агресорів від змагань і вони збираються їхати на Олімпіаду. Хоча і інших видах Україні після низки скарг вдалося відчепити частину прихильників кремлівського режиму.

"Міжнародна спільнота дослухається до України, а спортсмени – ні. В тенісі я відчуваю, що вони досить чітко сказали, що вони не можуть вплинути на цю війну. Спортсмени, на жаль, відчувають колегіальність з тими ж самими московитами. Вони кажуть: "Ну, вони ж нічого не можуть змінити в цій ситуації", – розповів Стаховський.

"А питання про те, що вони навіть не спробували нічого змінити. Мовляв, це ж не їх робота. Хоча в них там мільйони підписників, великі платформи, майданчики. Але вони усім цим не користуються. Тому що не те, що вони проти війни. Тому що вони десь пасивно "за" цю війну. Тому, на жаль, ми маємо те, що маємо. І не дуже воно все приємно", – зізнається колишній тенісист.

Єдине, що тішить, на думку Сергія, це те, що представники РФ і РБ й досі грають без прапора і без країни: "Це хоча б мінімум. І це, насправді, безпрецедентно для ATP і WTA щось таке зробити. Але, на жаль, більше, ніж це, вже ніхто не зробить".

У розмові з Сергієм ми згадали приклад російської тенісистки Дарії Касаткіної, яка засудила війну, і сподівання, що хтось з колег з РФ її підтримає. І запитали, чи не звертався до когось і сам колишній тенісист.

"Я спілкувався із Рубльовим свого часу і з усіма. Але чим це закінчилося для Касаткіної? На Олімпіаду вона не їде. Як і Рубльов, який частково сказав, що це погано, що робиться. Тому нічим позитивним для людей це не обернулося. Звісно, ті, хто там зараз, вони цього казати не будуть", – упевнений Стаховський.

"А Касаткіна зараз, в принципі, нев'їзна до Росії, тому що, окрім того, що вона сказала, що не підтримує цю війну і соромиться її, ще й зізналася, що вона нетрадиційної орієнтації. А в РФ це дуже важка історія. Тому вона, насправді, єдина спортсменка з Росії, яка має, як то кажуть, яйця", – зазначив захисник.

Раніше OBOZ.UA повідомляв, що Стаховський зізнався, що не потисне руку Ломаченку, та висловився про Усика.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны