30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Найсмачніший український борщ — рецепт
Найсмачніший український борщ — рецепт

Найсмачніший український борщ — рецепт

Мабуть, кожна українська родина має свій сімейний рецепт борщу. Неможливо уявити смачний обід без цієї національної страви. Спробуйте приготувати український борщ за цим рецептом — і він обов'язково стане вашим улюбленим.

Справжній український борщ, який захочеться готувати знову і знову.

Інгредієнти

свинина, яловичина
до 1 кг
морква
1 шт
картопля
2-3 шт
квасоля
1 склянка
селера і корінь петрушки
за смаком
буряк
1-2 шт
червоний солодкий перець
1 шт
часник
2-3 зубчика
цибуля
1 шт
білокачанна капуста
0,5 головки
паста томатна
2-3 ст. ложки
сіль, чорний перець, зелень, лавровий лист, гострий перець, кріп, петрушка, зелень
за смаком
сметана
1 ст. ложка

Як приготувати справжній український борщ — покрокова інструкція:

  1. Для початку візьміть каструлю на 5-6 л і залийте холодну воду (трішки більше половини). Поставте на вогонь. Поки вода гріється, добре промийте м'ясо. Наріжте його на достатньо великі шматки. Якщо це ребра, то розділити по одному і нарубати на шматки 5-6 см довжиною. Положити в воду, довести до кипіння, зняти пінку, що утворилася.
  2. Кинути у воду лавровий лист, селеру і корінь петрушки, посолити і поперчити. Міцний бульйон варити приблизно 1 годину. М'ясо повинно легко відділятися від кісток. Коли бульйон буде готовий, витягнути корінь петрушки, селеру і лавровий лист. Додати квасолю, яку попередньо вимочили у воді. Дочекатися кипіння, зменшити вогонь і варити приблизно 20 хвилин. Квасоля повинна бути не повністю готовою.
  3. В бульйон додати нарізану кружочками моркву і цибулю. Розчавити часник і також додати. Мілко нарізати гострий перець. Варити ще 15 хвилин.
  4. Почистити буряк. Можна його попередньо злегка підсмажити на салі чи вершковому маслі. Можна буряк натерти на тертку чи нарізати невеликою соломкою. Варити 10 хвилин. Після цього додати нарізану кубиками картоплю.
  5. Через 15 хвилин картопля вже звариться, тепер прийшов час додавати томатну пасту, яка додасть борщу кислинку. Нарізати мілко білокачанну капусту і теж кинути у борщ. Варити ще 5 хвилин.
  6. Борщ наприкінці ще раз посоліть, поперчіть, додайте зелені. Вимкніть плиту і дайте настоятися. Чим довше, тим краще. Подавати зі столовою ложкою сметани. Найкраще — домашньої.
Источник материала
Поделиться сюжетом