30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський і Фіала обговорили постачання снарядів в Україну
Зеленський і Фіала обговорили постачання снарядів в Україну

Зеленський і Фіала обговорили постачання снарядів в Україну

Президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала обговорили тему постачання снарядів та рух України до ЄС і НАТО.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Фейсбуці.

"Відзначив важливість ініціативи Чехії щодо закупівлі для України необхідних артилерійських снарядів. Вони вже посилюють наших воїнів на полі бою", - зазначив Зеленський.

Відео: Фейсбук Володимир Зеленський

Як повідомляє сайт Президента, сторони обговорили подальшу реалізацію ініціативи Чехії щодо закупівлі для України артилерійських снарядів та спільні з партнерами зусилля для того, щоб кількість боєприпасів стала співмірною з можливостями російських загарбників.

Глава держави подякував Чехії за рішучу позицію щодо майбутнього членства України в ЄС і допомогу щодо початку переговорів.

Зеленський і Фіала окремо обговорили результати інавгураційного Саміту миру, участь Чехії в імплементації Формули миру, зокрема пункту про радіаційну та ядерну безпеку, а також перебіг підготовки до укладення двосторонньої безпекової угоди.

Як повідомляв Укрінформ, у Брюсселі Зеленський провів зустрічі з Президентом Литви Гітанасом Наусєдою та Прем’єр-міністеркою Естонії Каєю Каллас, на якій обговорили шлях України до членства в ЄС, Саміт миру та подальшу оборонну підтримку.

Фото: ОП

Теги по теме
Украина Владимир Зеленский Чехия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны