30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
7 причин зменшити вживання безкофеїнової кави: думки експертів
7 причин зменшити вживання безкофеїнової кави: думки експертів

7 причин зменшити вживання безкофеїнової кави: думки експертів

Для людей, які люблять каву, проте мають чутливість до кофеїну, залишається лише вживати безкофеїнові аналоги улюбленого напою. Кава без кофеїну ідентична за своїм складом до звичайної кави та може мати певні переваги для здоров’я, зокрема: зниження ризику раку шкіри, печінки, простати, ендометрію та ротової порожнини, а також лейкемії.

Проте, як би чудово це не виглядало, така альтернатива містить близько 3 міліграмів кофеїну на чашку та може приховувати підводні камені, що несуть у собі більше небезпеки, ніж користі. В Eat This, Not That розповіли, які неприємні побічні ефекти від щоденного вживання кави без кофеїну можуть змусити вас переосмислити свою любов до такого напою.

Шкода для зубів 

Кава без кофеїну, як і звичайна, може фарбувати зуби та шкодити емалі через свою кислотність. Стоматологи рекомендують пити воду після кави та вживати продукти, що корисні для зубів та здатні покращити їх стан.

Сечогінний ефект

Кава, як звичайна, так і без кофеїну, стимулює вироблення гормону гастрину, що сприяє травленню та вивільненню шлункової кислоти. Проте, надмірне вживання може призвести до прискореного травлення, діареї, а в серйозних випадках - до виразки шлунка та тонкої кишки.

Запобігає схудненню

Вживання великої кількості кави без кофеїну з цукром, вершками та молоком, може призвести до набору зайвої ваги. Чорна кава або кава з молоком без цукру не зашкодять схудненню, але й не здатна сприяти цьому процесу. Проте, звичайна кава містить кофеїн, який прискорює метаболізм та спалює жир, чого майже немає в каві без кофеїну.

Підвищує рівень поганого холестерину 

Дослідження 2005 року показало, що вживання 3-6 чашок кави без кофеїну на день може підвищити рівень "поганого" холестерину (ЛПНЩ) та певних жирів у крові, пов'язаних з метаболічним синдромом. Якщо ваша щоденна норма не перевищує 1 чашки кави, то про підвищений рівень холестерину можна не турбуватись. 

Дефіцит заліза 

Кава, як звичайна, так і без кофеїну, містить поліфеноли, корисні мікроелементи, що можуть заважати засвоєнню організмом негемового заліза, що може міститися в рослинах. Дефіцит заліза може призвести до ламкості нігтів, зміни смаку, випадіння волосся, а в серйозних випадках - до анемії. Щоб уникнути цього, не пийте каву одночасно з їжею, багатою на залізо.

Розвитку ревматоїдного артриту

Ревматоїдний артрит - це аутоімунне захворювання, що вражає суглоби та супроводжується біллю, набряком, чутливістю у суглобах та скутістю у тілі. Точна причина невідома, але фактори ризику включають куріння та ожиріння. На відміну від звичайної кави, вживання понад 4 чашок кави без кофеїну на день може збільшити ризик розвитку цього захворювання. Тож, якщо ви маєте ризик розвитку ревматоїдного артриту, обмежте вживання кави без кофеїну до 2 чашок на день.

Токсичні хімічні речовини у складі 

Перед тим, як купувати каву без кофеїну, уважно прочитайте вміст. Відомо, що багато популярних брендів використовують метиленхлорид, шкідливу хімічну речовину, що здатна викликати безліч видів раку, асфіксії, а також когнітивних розладів, печінки, нирок і репродуктивної токсичності. 

РанішеOBOZ.UA розповів, як щоденне вживання лате може вплинути на організм. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом