30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як заморозити цвітну капусту - поради від відомого українського шеф-кухаря
Як заморозити цвітну капусту - поради від відомого українського шеф-кухаря

Як заморозити цвітну капусту - поради від відомого українського шеф-кухаря

Літо - час, коли господині активно готують овочі та фрукти до заморозки. Але важливо знати, наприклад, як зберегти цвітну капусту у свіжому вигляді на зиму.

Заморожені овочі, фрукти та ягоди - те, що рятує багатьох господинь у зимовий період. Серед заготовок у морозилці провідне місце займає цвітна капуста, з якої можна не лише приготувати повноцінну страву, а й додати у суп, рагу чи тушкування. Однак потрібно знати, як заморозити цвітну капусту. На сайті українського кулінара Євгена Клопотенка поділилися секретами вдалої заморозки цього овоча.

Для початку потрібно обрати цвітну капусту. Вона має бути чистою, не пошкодженою, без слідів цвілі, а також бажано обирати головки середніх і малих розмірів. Вони мають кращий смак.

Чи можна заморозити сиру цвітну капусту

Чи можна зберігати цвітну капусту без бланшування - ні, адже тоді вам не вдасться зберегти все корисне та смачне. Тому усі досвідчені кулінари радять проварити її бодай кілька хвилин.

Скільки потрібно відварювати цвітну капусту перед заморожуванням

Капуста повинна проваритися у кип'ятку не більше 2 хвилин. Однак це потрібно зробити правильно. Перш ніж приступати до варіння капусти, добре промийте її під проточною водою, розріжте головку на суцвіття. Качан та листя потрібно відправити у смітник, натомість суцвіття цвітної капусти варто помістити у киплячу воду.

Після варіння дістаньте капусту та швидко опустіть у миску з холодною водою і льодом. Останнім етапом - просушіть цвітну капусту на рушнику та відправте у зіп-пакет в 1 шар. Капуста готова до замороження.

Якщо у вас виникає питання, чи можна зберігати цвітну капусту у морозилці до повного використання - відповідь ні. У замороженому стані вона може пролежати не більше року, щоб не втратити всі корисні властивості.

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Більше новин про замороження овочів, фруктів та ягід:

Источник материала
Поделиться сюжетом