Смачніше, ніж класичний: холодний літній борщ за 10 хвилин
Смачніше, ніж класичний: холодний літній борщ за 10 хвилин

Смачніше, ніж класичний: холодний літній борщ за 10 хвилин

Влітку завжди хочеться їсти охолодні та легкі страви, серед яких особливе місце займає окрошка, холодний борщ. Для приготування якого вам знадобляться варені та свіжі овочі, кефір та спеції.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного холодного борщу, який готується з вареного буряка, свіжих огірків.

Інгредієнти:

  • Буряк – 400 г
  • Огірки – 3 прим. (Середні)
  • Яйця – 4 шт.
  • Зелень (кріп, зелена цибуля)
  • Кефір – 1 л
  • Вода – 1 л
  • Сіль
  • Цукор
  • Лимонна кислота

Спосіб приготування:

1. Зелень дрібно поріжте і викладіть у каструлю. Можна посолити та перетерти ложкою, щоб зелень дала більше смаку та аромату.

2. Варений буряк, яйця та свіжі огірки натріть на велику тертку. Залийте кефіром і розбавте водою до потрібної густоти (приблизно 1:1).

4. Додайте сіль, цукор, лимонну кислоту або лимонний сік. Дайте настоятися у холодильнику протягом кількох годин.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Червоний борщ із яловичиною
  • борщ український
  • Борщ без засмаження
Источник материала
Поделиться сюжетом