Смачне варення зі смородини на зиму: знадобиться всього три інгредієнти
Смачне варення зі смородини на зиму: знадобиться всього три інгредієнти

Смачне варення зі смородини на зиму: знадобиться всього три інгредієнти

Варення зі смородини має легку кислинку і приємний аромат. Виходить джем достатньо густим і щільним. Тому обов'язково приготуйте таку заготівлю на зиму. Варення можна використовувати для начинок, подавати до млинців та їсти просто на хлібі в прикуску з молоком.

Ідея приготування варення зі смородини на зиму опублікована на сторінці фудблогерки з ніком mykitchen.in.ua в Instagram. Розливати по банкам варення потрібно ще гарячим.

Інгредієнти:

  • вода – 1,5 склянок
  • цукор – 16 склянок
  • смородина – 11 склянок

Спосіб приготування:

1. До води додати половину цукру (8 склчнок).

2. Поставити на маленький вогонь.

3. Постійно помішувати.

4. Коли цукор повністю розтопився – додати смородину.

5. Варити чорну смородину у цукровому сиропі від моменту закипання 15 хвилин на маленькому вогні.

6. Вимкнути вогонь.

7. Додати до смородини решту цукру.

8. Добре розмішати – цукор повинен розійтися.

9. Розлити гаряче варення по стерилізованим банкам. Закрутити.

10. Після охолодження варення буде густим.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Варення з інжиру
  • Полуничне варення з чорним шоколадом
  • Варення з кавуна
Источник материала
Поделиться сюжетом