Смачний тартатен з яблуками: готується значно простіше за шарлотку
Смачний тартатен з яблуками: готується значно простіше за шарлотку

Смачний тартатен з яблуками: готується значно простіше за шарлотку

Тартатен – елементарний пиріг з соковитими яблуками. Вся простота такого десерту в тому, що для основи можна обрати звичайне магазинне листкове тісто. Вам залишиться зробити лише начинку і все запекти.

Ідеєю приготування ніжного тартатену з яблуками поділився фудблогер Микола Люлько (mykola lyulko) в Instagram. Для того, щоб тісто піднялось. не забудьте зробити на ньому проколи виделкою.

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 150 г
  • цукор – 300 г
  • ванільна паличка – 2 шт.
  • розмарин – 1 шт.
  • яблука – 1500 г
  • листкове тісто – 500 г

Спосіб приготування:

1. Розтопити масло у сковорідці та по черзі додавати цукор, ванільну паличку, листочки розмарину.

2. Викласти попередньо зачищені яблука від шкірки та насіння, розрізані на 4 частини.

3. Увімкнути середню потужність плити та поступово готувати карамель.

4. Коли почнуть зʼявлятися бульбашки коричневого кольору – накрити тістом яблука і відправити в духовку розігріту на 180-200 градусів на 30 хвилин.

5. Дістати тартатен.

6. Злити сироп в миску, перекласти тарт в тарілку і трохи полити його сиропом, який злили.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Галета з яблуками
  • Булочки з яблуками
  • Сирники з яблуками в духовці
Источник материала
Поделиться сюжетом