Як захистити шкіру від негативного впливу сонячних променів: поради МОЗ
Як захистити шкіру від негативного впливу сонячних променів: поради МОЗ

Як захистити шкіру від негативного впливу сонячних променів: поради МОЗ

Будь-яка частина тіла може зазнати сонячних опіків. Навіть мочки вух, губи і шкіра голови.

Про це повідомляють в міністерстві охорони здоров'я. У відомстві дали поради, що робити, якщо опіку тіла уникнути не вдалося:

– Першочергово треба сховайтись в тінь або приміщення, щоб запобігти подальшому впливу сонця.

– Періодично приймайте прохолодний душ або ванну. Це допоможе охолодити шкіру. Не використовуйте мило, воно сприяє ще більшій сухості шкіри. Прикладайте до уражених ділянок прохолодні вологі рушники на 10-15 хвилин кілька разів на день;не використовуйте жирні креми та лосьйони, а також засоби на основі спирту.

– Зволожуйте шкіру кремами, які містять алое вера, щоб заспокоїти шкіру;якщо місце опіку болить - прийміть ібупрофен або парацетамол.

– Пийте більше води;якщо на шкірі зʼявилися пухирі, дайте їм загоїтися. Не здирайте їх, щоб уникнути інфекції. Якщо пухир лопнув, обробіть його антисептиком і накладіть стерильну повʼязку.

– Уникайте тісного одягу, який може тертися об уражену шкіру. Якщо ж у вас з'явилися пухирі на обличчі, руках чи статевих органах, якщо місце опіку сильно набрякло, ви маєте головний біль, нудоту, запаморочення або ознаки інфекції (гній, сильний біль, почервоніння навколо пухирів) – негайно зверніться до лікаря.

"Літо – пора найбільшої активності сонця. Тож навіть якщо ви проводите спекотний сезон у місті, не забувайте захищати шкіру від негативного впливу сонячних променіі", – зазначають в МОЗ.

Там наголошують, що це важливо, адже вони можуть призвести до довготривалих негативних наслідків: передчасного старіння та підвищення ризику раку шкіри.

Раніше OBOZ.ua розповідав як почати пити більше води. Адже недостатнє її споживання може призвести до зневоднення організму та викликати інші проблеми зі здоровʼям, а саме запор та високий артеріальний тиск.

Нагадаємо, у неділю, 30 червня, синоптики прогнозують в Україні спекотну погоду. Повітря, подекуди, прогріється до 36 градусів.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом