Штрудель з вишнями з тіста філо: готуємо автентичну віденську страву за 10 хвилин
Штрудель з вишнями з тіста філо: готуємо автентичну віденську страву за 10 хвилин

Штрудель з вишнями з тіста філо: готуємо автентичну віденську страву за 10 хвилин

Штрудель вважається традиційною випічкою в австрійській, німецькій, чеській та угорській кухнях. По суті, це кондитерський виріб, що подається у вигляді рулету із будь-якої начинки. Для його приготування використовують листкове тісто та улюблені ягоди.

В перекладі слово "штрудель" означає завірюха, і не дарма. Ця страва дійсно створить справжню завірюху смаків у вашому роті та принесе неймовірне гастрономічне задоволення. В цьому в Instagram завіряє блогерка alexandradovganych.

Інгредієнти

  • Тісто філо
  • Вершкове масло розтоплене – 100 гр
  • Яйце – 1 шт для змащування
  • Кунжут
  • Цукрова пудра для посинки

Інгредієнти для начинки

  • Вишня – 300 гр
  • Яблуко – 1 шт
  • Абрикос – 1-2 шт
  • Цукор – 4-5 ст.л.
  • Крохмаль – 2 ст.л.
  • Горішки або родзинки за бажанням.

Спосіб приготування

1. Начинку відварити на легкому вогні до загущення. Якщо виходить надто рідка – додати 2 ст.л. манки.

2. Беремо 5 листків тісті філо та змащуємо кожен розтопленим вершковим маслом.

3. Останній шар залишити без масла, викласти начинку і загорнути у вигляді рулету.

4. Зверху змащуємо яйцем та присипаємо кунжутом.

5. Відправляємо у духовку, розігріту до 180 градусів на 25 хв.

На OBOZ.UA є й інші рецепти штруделя:

  • Штрудель з листкового тіста
  • Штрудель з маком
  • Штрудель з лаваша
Источник материала
Поделиться сюжетом