Honor каже, що потужність ШІ «нікчемна» без конфіденційності даних
Honor каже, що потужність ШІ «нікчемна» без конфіденційності даних

Honor каже, що потужність ШІ «нікчемна» без конфіденційності даних

Трансформаційна здатність штучного інтелекту не має значення, якщо дані користувачів не захищені, заявив генеральний директор китайської компанії смартфонів Honor Джордж Чжао в ексклюзивному інтерв’ю CNBC у четвер.

Його коментарі надходять як Appleцього місяця оголосив, що цієї осені розпочне розгортання персоналізованих інструментів ШІ на певних пристроях у США.

Honor вже інтегрує деякі функції штучного інтелекту, наприклад, дозволяє користувачам відкривати текстові повідомлення та інші сповіщення, просто дивлячись на них, або усуває кроки копіювання та вставки, безпосередньо пов’язуючи програми, схожі на Yelp, із програмами навігації чи виклику поїздок.

Цього тижня на Всесвітньому мобільному конгресі в Шанхаї компанія Honor представила нові інструменти ШІ для виявлення використання глибоких фейків у відео та для імітації лінз, які можуть зменшити короткозорість під час тривалого використання екрана.

Чжао підкреслив, що підхід Honor полягає в тому, щоб операції штучного інтелекту з персональними даними обмежувалися смартфоном. Він також відомий як ШІ на пристрої та відрізняється від інструментів ШІ, які використовують хмарні обчислення для роботи.

«Без безпеки даних і захисту конфіденційності користувачів штучний інтелект стане марним», — сказав Чжао мовою мандарин, переклад CNBC. «Це завжди було однією з наших цінних пропозицій».

«Ми кажемо, що дані користувача не залишають [пристрій]», — сказав Чжао. «Це принцип, якого ми дотримуємося».

Apple Intelligence, продукт штучного інтелекту компанії iPhone, стверджує, що він використовує обробку на пристрої та спирається на «серверні моделі» для більш складних запитів. Apple заявила, що її новий «Private Cloud Compute» ніколи не зберігає дані користувачів .

Honor каже, що штучний інтелект на пристрої є власною розробкою, і компанія співпрацює з Baiduі GoogleХмара для деяких інших функцій ШІ.

«Загалом я вважаю, що на сьогодні розвиток ШІ має два напрямки», — сказав Чжао. «Мережевий [хмарний] ШІ стає все потужнішим. Але я вважаю, що штучний інтелект на пристроях, завдяки своїм можливостям і розширенню можливостей споживачів, ставатиме все більш і більш інтимним, все більш зрозумілим».

«Це надасть споживачам більше підтримки та допоможе їм взаємодіяти з майбутнім світом ШІ», — додав він.

Чжао зазначив, що багато генеративних додатків штучного інтелекту, наприклад ChatGPT OpenAI, вимагають великої обчислювальної потужності, що значно перевищує можливості батареї одного смартфона.

Це означає, що їм потрібно використовувати хмару, що викликає сумніви щодо безпеки передачі даних.

Збалансування можливостей ШІ з використанням енергії та конфіденційністю даних є «великим викликом» для виробників, сказав Чжао.

Він сказав, що система, яка збирає багато даних користувачів для надання більш персоналізованих функцій, стає «сильнішим» об’єктом порівняно з особою, яка використовує систему.

«У майбутньому розвитку смартфонів наша мета полягає в тому, щоб людина стала сильнішою», — сказав Чжао.

«Коли об’єкт стає сильнішим, це виявляє малість особистості в його присутності. Я вважаю, що мобільні кінцеві пристрої повинні розширювати можливості та надавати людям можливості».

Источник материала
Поделиться сюжетом