Про ці курорти не знають туристи: пляжні міста Європи, де немає натовпу
Про ці курорти не знають туристи: пляжні міста Європи, де немає натовпу

Про ці курорти не знають туристи: пляжні міста Європи, де немає натовпу

Втомилися від метушні і потребуєте спокою та тиші? Де відпочити без зайвих очей в гармонії з собою – читайте нижче.

Корчула, Хорватія 

Шостий за величиною острів в Адріатичному морі. Клімат переважно м'який з середземноморським характером. У липні температура коливається від 27°C.

Pupnatska Luka Beach 

Одне із найкрасивіших узбереж архіпелагу. Знаходиться на відстані 15 кілометрів від міста. Вода чиста та прозора, з казковими бірюзовими відтінками. Пейзажі довкола вражають і нічим не гірші від популярних курортів. Чудове місце для усамітнення та відновлення. Тут можна орендувати шезлонги та пообідати у прилеглому ресторані Konoba Mijo. 

Istruga 

Розташовується в однойменній затоці та характеризується оздоровчими грязями. Піщаний берег знаходиться в оточений сосновоим лісом. Місцевість комфортна для сімейного відпочинку з дітьми. До речі, у тутешніх закладах можна скуштувати страви з морепродуктів.

На острів часто приїжджають поціновувачі віндсерфінгу, дайвінгу та верхового спорту. А ще тут можна покататися на яхтах. Також радимо відвідати визначні пам'ятки: Кафедральний собор Святого Марка, будинок-музей Марко Поло та художню галерею з полотнами Леонардо да Вінчі та Якопо Тінторетто. До речі, вулиці міста розташовані у формі ялинки. Це забезпечує вільну циркуляцію повітря і захищає від сильних вітрів. 

Аморгос, Греція 

На архіпелазі відсутній аеропорт, тому єдиний спосіб дістатися сюди – пором. Середня температура влітку коливається від 25 до 40°C. Тут працює велика кількість таверн та розроблено комфортну транспортну розв'язку. 

Aegialis Beach 

Неймовірно красиве узбережжя з м'яким золотистим піском. Його часто обирають закохані пари для весільної церемонії. Попри популярність, берег рідко буває переповнений. Тут добре розвинена інфраструктура, тому чудово підійде сім'ям з маленькими дітьми та молоді. Справжньою прикрасою острова вважають високі сосни та тамариски, які забезпечують тінь для туристів. Обов'язково залишіться на пляжі до вечора, щоб побачити захід сонця. У цей період небо освітлюється теплими жовтогарячими та червоними відтінками.

Недалеко від локації знаходиться місцевий ринок, де можна купити все необхідне: від продуктів та одягу до засобів особистої гігієни. 

Agia Anna Beach 

Кам'янистий пляж розташовується неподалік столиці острова. Візитною карткою місцевості є неймовірна природа: кришталево-чиста вода та величні гори. Море тут спокійне, а хвилі – рідкість. Майте на увазі, що на дні можуть зустрічатися великі камені. Сезон розпочинається у травні і триває до серпня.

Найчастіше курорт обирає молодь, яка віддає перевагу активному способу життя. До речі, тут знімали кінострічку Люка Бессона "Блакитна безодня". Пропонуємо відвідати монастир Богоматері Хозоветісси, який символізує Аморгос. Тут можна побачити рідкісні реліквії та ікону Діви Марії. 

Сан-Себастьян, Іспанія 

Місто славиться теплим сонцем на піщаних пляжах, жвавою атмосферою та ароматним вином. Берегова лінія звивиста з горбистим ландшафтом та простягається на кілька кілометрів. Середня температура коливається від 25°C. 

Ла-Конча 

Узбережжя з мальовничим пейзажем на околиці. Тут переважають спокійні хвилі, безпечні для купання. Вздовж бухти знаходиться набережна Пасео-де-ла-Конча для піших прогулянок. Щоб знайти магазини, ресторани та кафе, прямуйте до бульвару Аламеда. 

Жваве місце для молоді можна знайти в Ондаретті. Тут можна і позасмагати, і пограти в волейбол, а ще зайнятися серфінгом. До речі, поціновувачі віндсерфінгу обирають Зурріолу. Тут розміщено багато спортивних крамничок, великих універмагів та художніх галерей. Між іншим, на території пляжу часто проводять змагання та чемпіонати з цього виду спорту. 

У Старому місті радимо завітати до автентичних ресторанів, де подають апетитні та легкі закуски – пінчос. А ще обов'язково поїдьте до палацу Мірамар. Його спроєктували в кінці XIX століття як будинок відпочинку для іспанської королівської родини. 

Будівля оточена неймовірним парком з видом на море. За мальовничою панорамою Сан-Себастьяна вирушайте на Монте-Ігельдо. На вершину 184 метри йде фунікулер. Тут можна порозважатися у парку атракціонів та відвідати обсерваторію з оглядовою вежею.

Іскія, Італія 

Острів розташовується за годину їзди на поромі від Неаполя. Головною гордістю місцеві вважають термальні джерела і цілющі грязі. Тут можна зняти стрес і втому. Клімат переважає субтропічний середземноморський. Найбільш сприятливий час для відпочинку з квітня по кінець жовтня. 

Навіть у пік сезону, напівпорожнім буває Сан-Алессандро. Узбережжя простягається на 800 метрів у довжину з рівним піском. Якщо любите багато хвиль, прямуйте до Кава Градо. Пляжі тут піщані з незначними скелями. Для поціновувачів термальних процедур чудово підійде Сорджето. Не повірите, купання у джерелі тут безкоштовне, оскільки воно виходить прямо в море.

Тут звели тенісні корти, майданчики для гри в баскетбол, більше сотні дайв-центрів та шкіл кінного туризму. Обов'язково відвідайте екскурсію навколо острова на судні "Каліпсо".

Слухайте себе та своє тіло. Час відпочити від щоденної рутини. Бронюйте квитки та пакуйте валізи!

Раніше OBOZ.UA розповідав про найкращі пляжні курорти Європи. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом