Елементарна панакота з малиною: літній десерт, який не треба випікати
Елементарна панакота з малиною: літній десерт, який не треба випікати

Елементарна панакота з малиною: літній десерт, який не треба випікати

Панакота – це елементарний літній десерт, який не потрібно випікати. В основі ніжна вершкова маса, а також желе. Зверху можна додати будь-які фрукти і ягоди. Зараз найсмачніше буде використати свіжу малину.

Ідея приготування малинової панакоти опублікована на сторінці фудблогерки Анни з ніком ann food в Instagram. Можна подавати в креманках або звичайних склянках.

Інгредієнти:

  • вершки 33% – 250 мл.
  • молоко – 150 мл.
  • цукор – 70 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • желатин – 7 г
  • вода для желатину – 50 мл.
  • желе
  • малина – за смаком
  • мʼята для прикрашання

Спосіб приготування:

1. Желатин заливаємо водою і залишити для набухання.

2. Змішати вершки, молоко, цукор та ванільний цукор.

3. Варити на маленькому вогні, не доводячи до кипіння.

4. Коли почне йти пара – зняти з вогню.

5. Додати желатин та перемішати до його розчинення.

6. Охолодити до кімнатної температури, розлити у форми та залишити у холодильнику до застигання.

7. Желе готувати згідно інструкції на пачці та залишити для охолодження.

8. Коли вершкова маса повністю застигне – викласти зверху малину.

9. Залити ягідним желе та залишити в холодильнику до повного застигання.

10. Прикрасити мʼятою.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Кисіль з малини
  • Желе з малини
  • Компот із малини
Источник материала
Поделиться сюжетом