Холодний борщ: ідеальна освіжаюча страва в спекотні дні
Холодний борщ: ідеальна освіжаюча страва в спекотні дні

Холодний борщ: ідеальна освіжаюча страва в спекотні дні

Зараз найспекотніший період року, під час якого організм починає буквально вимагати чогось охолоджуючого та освіжаючого. В такі дні деколи навіть не хочеться думати про їжу, але без неї, як відомо, не обійтись.

Фудблогерка Ольга Рябенко представила в Instagram рецепт страви, яка ідеально підійде для вживання в найбільш спекотні дні. Вона розповіла, як правильно приготувати холодний борщ, що прийдеться всім до смаку.

Інгредієнти

  • Буряк варений або запечений – 400 гр
  • Огірки – 3 шт
  • Яйця варені – 4 шт
  • Кріп
  • Зелена цибуля
  • Кефір – 1 л
  • Вода – 1 л
  • Сіль
  • Цукор
  • Лимонна кислота

Спосіб приготування

1. Зелень дрібно нарізати і відправити в каструлю. Можна посолити і перетерти ложкою, щоб зелень дала більше смаку і аромату.

2. Варений буряк, яйця та свіжі огірки натерти на велику тертку.

3. Залити все кефіром і розбавити водою до потрібної густоти (приблизно 1:1).

4. За смаком додати сіль, цукор, лимонну кислоту чи лимонний сік.

5. Дати настоятися в холодильнику протягом кількох годин.

На OBOZ.UA є й інші рецепти борщу:

  • З куркою
  • Класичний
  • З помідорами
Источник материала
Поделиться сюжетом