Клафуті з черешнями: готуємо традиційний французький десерт
Клафуті з черешнями: готуємо традиційний французький десерт

Клафуті з черешнями: готуємо традиційний французький десерт

Клафуті - це французький фруктовий десерт, традиційно приготовлений з плодів черешні, викладених на змащену маслом форму та покритих густим тістом. Надзвичайно смачна страва, що змусить вас ще сильніше мріяти відвідати Францію.

Як правильно приготувати клафуті з черешнями, в Instagram розповіла фудблогерка Ліза Глінська. Вона показала правильний спосіб приготування тіста для цього десерту.

Інгредієнти на форму 30 см

  • Яйця – 4 шт
  • Цукор – 80 гр
  • Борошно – 100 гр
  • Вершки 10% - 300 мл
  • Черешня – 500 гр

Спосіб приготування

1. Яйця з цукром та прянощами змішуємо в мисці за допомогою вінчика.

2. Додаємо борошно та перемішуємо до зникнення грудочок.

3. Додаємо вершки та перемішуємо. Тісто готове.

4. Керамічну форму змащуємо вершковим маслом, а на дно викладаємо пергамент, щоб зручніше було діставати клафуті.

5. Викладаємо ягоди у форму. Кісточки з черешень краще не виймати.

6. Заливаємо тісто у форму та відправляємо випікатись протягом 30-45 хвилин при 180 градусах.

7. Даємо десерту охолонути та виймаємо його з форми.

На OBOZ.UA можна ознайомитись і з іншими рецептами пирогів:

  • Пиріг на молоці
  • Тертий пиріг
  • Пиріг з варенням
Источник материала
Поделиться сюжетом