Костюк та Ястремська з перемог стартували на Вімблдоні-2024: результати українських тенісисток
Костюк та Ястремська з перемог стартували на Вімблдоні-2024: результати українських тенісисток

Костюк та Ястремська з перемог стартували на Вімблдоні-2024: результати українських тенісисток

Даяна Ястремська – Надя Подороська 2:0 (6:1, 7:6(1))

У стартовому поєдинку основної сітки Даяна Ястремська протистояла аргентинці українського походження Наді Подороській. Це була перша зустріч суперниць на корті, пише 24 Канал.

Перша партія пройшла за тотальної переваги української тенісистки. Даяні вистачило 25 хвилин, щоб закрити сет з рахунком 6:1.

А от у другій партії Ястремській довелося докласти чимало зусиль, щоб схилити шальки терезів на свою користь. Даяна впевнено розпочала сет, повівши в рахунку 3:0 після трьох геймів. Подороська зуміла відігратися та навіть вийти вперед – 6:5. Українці довелося перевести гру на тайбрейк. Під час скороченої ігрової партії Ястремська не дала суперниці жодних шансів.

У підсумку українська тенісистка здобула перемогу – 6:1, 7:6. В наступному колі суперницею Даяни стане Варвара Грачова з Франції.

Марта Костюк – Ребекка Шрамкова 2:0 (6:3, 6:2)

Перша ракетка України на старті трав'яного Грендслему зустрічалася зі словачкою Ребеккою Шрамковою. Тенісистки раніше зустрічалися ще у 2019 році. Тоді перемогу святкувала Шрамкова.

Перші чотири гейми стартового сету пройшли у рівній боротьбі. Проте згодом перевага Марти далася взнаки. Українка взяла чотири гейми з п'яти та закрила партію – 6:3.

Початок другого сету знову був за Шрамковою. У четвертому геймі Костюк зрівняла рахунок та довела партію до перемоги – 6:2.

У другому колі Вімблдонського турніру Костюк зіграє проти переможниці пари Дар'я Севілл – Пейтон Стернс.

На жаль, невдало стартувала на Вімблдоні Леся Цуренко. Досвідчена українська тенісистка поступилася француженці Варварі Грачовій – 0:2 (3:6, 1:6).

Теги по теме
Теннис
Источник материала
Поделиться сюжетом