Мити чи не мити: як насправді правильно доглядати за офісним горням
Мити чи не мити: як насправді правильно доглядати за офісним горням

Мити чи не мити: як насправді правильно доглядати за офісним горням

Офісне горня потребує постійного догляду, зокрема миття. Однак у різних людей різні думки на частоту цієї процедури. Але виявилося, що при певних умовах миття чашки може зробити тільки гірше.

Горнятко для кави (чи чаю) є невіддільною частиною роботи в офісі. Однак, виникає важливе питання: як саме треба доглядати за своєю чашкою, пише IFLScience.

У Фокус.Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!

Дослідження, проведе серед 2000 британців, виявило цілий спектр звичок. Більшість із респондентів стверджують, що миють горнятка після кожного використання, але значна частина зізналася, що просто ополіскує його. Ще 3% додали, що взагалі ніколи не миють посудину.

Потенційні наслідки цих звичок для здоров'я можуть бути різними. За словами доктора Джеффрі Старка, фахівця з інфекційних захворювань, хоча мікроби й присутні в немитих горнятках, більшість з них походять від самого користувача.

Однак доктор Чарльз Герба, професор мікробіології, зазначає, що близько 90% офісних чашок містять шкідливі мікроби, а 20% — фекальні бактерії.

Обидва експерти сходяться на думці, що реальну небезпеку може становити миття горняток загальною губкою в офісній кімнаті відпочинку, яка часто має більшу кількість бактерій, ніж будь-який інший предмет в офісі.

Важливо Хотів пришвидшити пошту: як батько-засновник США наніс Гольфстрим на карти

Враховуючи ці висновки, може здатися, що безпечніше залишити чашку немитою, ніж ризикувати зараженням від брудної губки.

Тим, кому ця ідея не подобається, експерти радять використовувати паперові рушники з милом і гарячою водою або забрати горнятко додому і ретельно вимити його в посудомийній машині.

Раніше Фокус писав, чому людство опинилося в емоційній ямі. Вчені пояснили, що насправді проблема не в нас.

Теги по теме
исследование
Источник материала
Поделиться сюжетом