"Не дуже в захваті": у Зеленського є зауваження до головкому ЗСУ Сирському, — ЗМІ
"Не дуже в захваті": у Зеленського є зауваження до головкому ЗСУ Сирському, — ЗМІ

"Не дуже в захваті": у Зеленського є зауваження до головкому ЗСУ Сирському, — ЗМІ

За словами журналістів, в Офісі президента незадоволені тим, що Сили оборони невдало підготувалися до наступу окупантів у Харківській області.

В Офісі президента Володимира Зеленського не дуже задоволені головкомом ЗСУ Олександром Сирським. Про це пише "НВ" із посиланням на власне джерело.

За словами журналістів, на Банковій до Сирського є зауваження через невдалу підготовку Сил оборони до наступу російських окупантів у Харківській області. Крім того, є низка інших питань до головкому.

"Чи є поведінка депутатки СН Мар'яни Безуглої, яка зараз критикує головкома, свідченням, що в Офісі президента (ОП) можуть звільнити командувача ЗСУ?" — запитали журналісти співрозмовника з команди президента.

Однак, як сказало джерело, найближчим часом Сирського навряд чи зніматимуть із посади.

Зазначимо, що Безугла не раз критикувала головкому ЗСУ. Так, 30 червня вона повідомила, що написала на нього заяву в ДБР. Депутатка поскаржилася, що головком розпорядився не пускати її у військові підрозділи ЗСУ, які перебувають на передовій, що порушує статтю ККУ про депутатську діяльність.

Раніше вона розкритикувала Сирського та Умерова через нові підрозділи. За її словами, катастрофічні процеси з поповненням бойових підрозділів і бездумне створення нових, є шляхом до поразки, а не до ротацій і посилення ЗСУ.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Президент
Источник материала
Поделиться сюжетом